LEONIDAS MPALIKHS
Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 16:21

Το σύκο είναι και ροκ!

Το σύκο είναι και ροκ!

1ο STREET FOOD FESTIVAL ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΛΟΦΟ 
Το σύκο είναι υπέροχο! Όχι μόνο ως θρεπτικός και νόστιμος καρπός. Είναι υπέροχο γιατί ενώνει κιόλας τους ανθρώπους. Χθες το βράδυ, στον Πολύλοφο, στο 1ο Street Food Festival, είδαμε ένα ολόκληρο χωριό, μικρούς, μεγάλους, ετεροδημότες, επισκέπτες, να έχουν γίνει μια θαυμάσια παρέα. Συνδετικός κρίκος το πολύτιμο σύκο, το οποίο τα παιδιά το αξιοποίησαν, με τις οδηγίες του Γαστροναύτη, προκειμένου να φτιάξουν ρόφημα και μπάρες δημητριακών. Οι μεγάλοι το χρησιμοποίησαν ως βασικό συστατικό για να ετοιμάσουν φαγητά και γλυκά. Και μετά μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις δημιουργίες τους και διασκέδασαν με ροκ από τη μπάντα “4matches”. Η κορύφωση πάντως θα έρθει απόψε, Παρασκευή 17 Αυγούστου, πάντα στον Πολύλοφο, με την 17η Γιορτή Σύκου, με μουσικό γλέντι με τους Παναγιώτη Λάλεζα και Γεράσιμο Ανδρεάτο. Και παρακολουθώντας κανείς όλα αυτά δεν έχει παρά να εντυπωσιαστεί με το μεράκι, τον κόπο και την έμπνευση του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου που με πολυδιάστατο τρόπο στηρίζει το μεσσηνιακό σύκο...


Το 1ο Street Food Festival πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Πολυλόφου και ξεκίνησε με διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Διαγωνίστηκαν περίπου 15 πιάτα και αξιολογήθηκαν από πιστοποιημένους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και συγκεκριμένα τον Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον Μιχάλη Σουρίλα και τον Μαρίνο Κουμουνδούρο.

Το πρώτο βραβείο, που αντιστοιχεί σε 200 ευρώ, κέρδισε το πιάτο της Φαίης Χριστοδουλάκη, που είχε φτιάξει τηγανιά αλλαντικών με σύκα. Όπως τόνισαν οι κριτές, κατάφερε ένα εκπληκτικό δέσιμο μεταξύ των βασικών συστατικών του πιάτου. Το δεύτερο βραβείο, που αντιστοιχεί σε μαγειρικά σκεύη NAVA αξίας 150 ευρώ, κέρδισε ο μπακλαβάς με σύκο, της Μαρίας Καμαρινοπούλου. Το τρίτο βραβείο, που αντιστοιχεί σε ένα tablet αξίας 100 ευρώ, κέρδισε η συκαλευριά της Δήμητρας Αντωνοπούλου. Η απονομή των βραβείων θα γίνει απόψε, στη Γιορτή Σύκου.

Στο πλαίσιο του 1ου Street Food Festival ο Γαστροναύτης - Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, ετοίμασε, μαζί με τα παιδιά και τους νέους του Πολύλοφου, με ακροατήριο τους μεγαλύτερους, ρόφημα γιαουρτιού με φρέσκο σύκο και μπάρες δημητριακών με ξερά σύκα και ξηρούς καρπούς. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και ωραίο να βλέπεις παιδιά να εκτελούν με προσήλωση τις συνταγές και μετά να δοκιμάζουν τις δημιουργίες τους, οι οποίες τους φάνηκαν και ήταν εξαιρετικές.

Παράλληλα, στην πλατεία του Πολύλοφου λειτουργούσε και ψησταριά με μπύρες και αναψυκτικά αλλά και παγωτατζίδικο με παγωτά που είχαν σύκο.


Η νικήτρια του διαγωνισμού Φαίη Χριστοδουλάκη

Η Δήμητρα Αντωνοπούλου κέρδισε το τρίτο βραβείο

Το 1ο Street Food Festival, όπως και η αποψινή Γιορτή Σύκου αλλά και ο διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με βασικό συστατικό το σύκο, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στην Καλαμάτα, εντάσσονται στις Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου, του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου με μεγάλο υποστηρικτή τη ΣΥΚΙΚΗ. Είναι ένα πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων που αποσκοπεί και καταφέρνει να αναδείξει την αξία του σύκου, να το βάλει σε περίοπτη θέση μέσα στη μεσσηνιακή γαστρονομία αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη της συκοκαλλιέργειας.

Το 1ο Street Food Festival ολοκληρώθηκε με συναυλία από τους “4matches”, που συνεπήραν το κοινό με τα ελληνικά και ξένα ροκ κομμάτια τους. Η μπάντα αποτελείται από τον Λευτέρη Παπαδόπουλο στα πλήκτρα και το τραγούδι, την Πηνελόπη Πιτσιόλη στο τραγούδι, τον Μπάμπη Κληρονομίδη στα κρουστά και τον Μιχάλη Μπαστακό στην κιθάρα.

Στ.Μ.


Οι "4matches" Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μπάμπης Κληρονομίδης, Πηνελόπη Πιστιόλη και Μιχάλης Μπαστακός

Τηγανιά αλλαντικών με σύκο!

Ο Γαστροναύτης - Παναγιώτης Παπανικολόπουλος που έφτιαξε με τους νέους και τα παιδιά ρόφημα γιαουρτιού με φρέσκο σύκο και μπάρες δημητριακών με ξερά σύκα και ξηρούς καρπούς


Οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Μιχάλης Αγγελόπουλος, Μιχάλης Σουρίλας και Μαρίνος Κουμουνδούρος