Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 23:01

Ο ΓΟΕΒ Παμίσου χρωστάει 5.000.000 ευρώ! Πόσα από αυτά οφείλονται στη ΔΕΗ;

Ο ΓΟΕΒ Παμίσου χρωστάει 5.000.000 ευρώ! Πόσα από αυτά οφείλονται στη ΔΕΗ;

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ 
“Αστρονομικό” είναι το ύψος των χρεών του ΓΟΕΒ Παμίσου, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου. Φτάνει τα 5.000.000 ευρώ! Σε αρχική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής αναφερόταν ότι το χρέος αυτό είναι “κυρίως προς τη ΔΕΗ”, ωστόσο στη συνέχεια οι τέσσερις αυτές λέξεις αφαιρέθηκαν…

Η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, θα θέσει το ζήτημα αυτό, με σκοπό την εξεύρεση λύσης, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, τον οποίο θα επισκεφθεί τη Δευτέρα. 

Ειδικότερα από την περιφερειακή αρχή ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής: “Το θέμα των υπέρογκων οφειλών του ΓΟΕΒ Παμίσου, στη Μεσσηνία, θα θέσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, στη συνάντηση που θα έχει μαζί του στην Αθήνα, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στην Π.Ε. Μεσσηνίας, στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, με την πρόεδρο του νέου Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου, γεωπόνο Κυριακή Αρχοντάκη.

“Η οφειλή του ΓΟΕΒ φθάνει τα 5.000.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να εξευρεθούν. Ομως, η Περιφέρεια εκ του νόμου δεν μπορεί να τα καλύψει, καθώς αποτελούν λειτουργικές δαπάνες” σημείωσε ο Π. Νίκας, σχολιάζοντας ότι το πρόβλημα αποτελεί ουσιαστικά έναν φαύλο κύκλο:

“Οι για χρόνια απαξιωμένες υποδομές δεν εξυπηρετούν πλέον τους αγρότες, οι οποίοι προφανώς γι’ αυτό τον λόγο δεν πληρώνουν τα τέλη στον Οργανισμό, με συνέπεια να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης των υποδομών του ΓΟΕΒ δαπάνης 650.000 ευρώ, ενώ ο Οργανισμός έχει τη δυνατότητα να λάβει χρηματοδότηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, αρκεί να προσκομίσει τις σχετικές μελέτες”.