Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 13:36

Εκδήλωση για την λίπανση της ελιάς από τον "Δάρα" και την Ένωση Μεσσηνίας

Εκδήλωση για την λίπανση της ελιάς από τον "Δάρα" και την Ένωση Μεσσηνίας

Εκδήλωση για τη λίπανση της ελιάς με αφορμή τη νέα ελαιοκομική περίοδο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (11 Νοεμβρίου) στο Δημοτικό Σχολείο του Δάρα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Δάρας» σε συνεργασία με την Ένωση Μεσσηνίας...

Πλήρη επιστημονική ενημέρωση τόσο για την σωστή λίπανση της ελιάς όσο και για το σωστό κλάδεμα, την σωστή αντιμετώπιση ζιζανίων, γλοιοσπόριου, δάκου κλπ παρείχαν ο Γεωπόνος της «Άλφα Γεωργικά Εφόδια» και συνεργάτης της Ένωσης Μεσσηνίας, Γιάννης Κορωναίος, και ο Γεωπόνος της Ένωσης Μεσσηνίας από το Πρατήριο Μεσσήνης, Γιώργος Μαρκόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Λάσκαρης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δάρας, Σταύρος Βέλμαχος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δροσιάς, Γιώργος Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος του Συνεταιριστικού Ελαιοτριβείου, Χρήστος Μπαρούτος.

Από την Ένωση Μεσσηνίας, το παρών έδωσαν: η Διοικητική Σύμβουλος και μέλος του Συλλόγου, Δήμητρα Πολίτη, που είχε και την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, ο ΓΓ  του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος, Γιώργος Κατσούλης, ο Αν. Γεν. Διευθυντής, Γιάννης Πάζιος, ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, Νικόλαος Ποδοχωρίτης, η Υποδιευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Φωτεινή Νικολοπούλου, τα στελέχη του Υποκαταστήματος στην Μεσσήνη, Λίλα Λουκαρέα και Αντώνης Χριστόπουλος, καθώς και ο Γεωπόνος του Πρατηρίου της Ένωσης Μεσσηνίας στην Πύλο, Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος.