Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 21:49

Νερό για άρδευση ζητούν οι καλλιεργητές της περιοχής Μπουρνιά Καλαμάτας

Νερό για άρδευση ζητούν οι καλλιεργητές της περιοχής Μπουρνιά Καλαμάτας

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
Περισσότερο νερό για την άρδευση των καλλιεργειών τους ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο, παραγωγοί από την περιοχή Μπουρνιά Καλαμάτας, σε συνάντηση που είχαν μαζί του, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλη Αντωνόπουλου…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας, “με πρωτοβουλία του προέδρου του αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας κ. Αντωνόπουλου Μιχάλη, συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος με καλλιεργητές της περιοχής Μπουρνιά και συζήτησε για τα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η αναγκαιότητα της ενίσχυσης σε ποσότητες νερού των αρδευτικών καναλιών τέθηκε ως κυρίαρχο αίτημα στη συζήτηση που ακολούθησε, καθώς και το ζήτημα της ποιότητας του νερού στην τάφρο Μουτελάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης άμεσα ανταποκρίθηκε και έδωσε εντολή να κλείσει το φράγμα του Άρι, ώστε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των καλλιεργητών και να εξασφαλιστεί η παροχή νερού στο παραλιακό αρδευτικό κανάλι του Μπουρνιά. Παράλληλα θα γίνουν άμεσα, μέσω εργολαβίας σε εξέλιξη, οι επισκευές στα καναλέτα, τα οποία έχουν φθαρεί ή καταστραφεί κατά θέσεις.

Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα που τέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι ήδη έχουν προβεί σε αυτοψίες και ελέγχους με τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας και τους διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν σε διάφορες θέσεις, ώστε να καλύψουν όλη την ευρύτερη περιοχή”.