Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 12:39

Τα τρακτέρ στην Καλαμάτα εννιά αιτήματα

Τα τρακτέρ στην Καλαμάτα εννιά αιτήματα

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ 
Τον ερχομό τους στην Καλαμάτα, την Πέμπτη, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, αναγγέλλουν οι αγρότες από Μεσσήνη, Χανδρινού, Γαργαλιάνους, που απευθύνουν επίσης κάλεσμα στους συναδέλφους τους να ενισχύσουν τα μπλόκα. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Γαργαλιάνων, Μεσσήνης και Χανδρινού αποφάσισαν να προβούν στην κινητοποίηση ύστερα από συνελεύσεις που έκαναν και θέτουν εννιά μεγάλα αιτήματα…

Όπως ανακοίνωσαν, “οι Αγροτικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων, Μεσσήνης, Χανδρινού σε συνελεύσεις που οργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες αποφάσισαν  παμμεσσηνιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 30-1-2020 στην Καλαμάτα. Καλούμε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες, δεν υποκύπτουμε στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας που καλλιεργείται συστηματικά στην ελληνική κοινωνία με παράλληλη προβολή αυταπατών και ψεύτικων προσδοκιών από την κυβέρνηση. Ο στόχος τους είναι να μην εμφανιστεί ούτε ένα τρακτέρ στους δρόμους, δεν θα τα καταφέρουν. Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα. Να ενώσουν την κοινή αγωνία τους και τον πόθο τους για μια καλύτερη ζωή, να πληρώνονται τον μόχθο και τον κόπο τους. Ο αγώνας μας είναι νόμιμος, ηθικός και δίκαιος και θα νικήσουμε!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ 8.30 πμ

ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ 9.00 πμ

ΚΑΖΑΡΜΑ 10.00 πμ

ΜΕΣΣΗΝΗ 11.00 πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-1-2020 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συνεχίζουμε καθημερινά να διεκδικούμε:

 1.       Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα  που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα ικανό για επιβίωση .
 2.     Να σταματήσει το αίσχος των ανοιχτών τιμών και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοση τους για να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα «κανόνια» των έμπορων με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών στην τράπεζα ώστε να έχουν το δικαίωμα στο εμπόριο, την διακίνηση των προϊόντων. Κρατικός έλεγχος για της παράνομες Ελληνοποιήσεις οι οποίες υποβαθμίζουν   τα αγροτικά προϊόντα.  
 3.     Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ και να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός τους από το Καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αποκλειστικά δημόσια υγεία και πρόνοια.
 4.     Να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί. Φορολογία σε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση προκαταβολής φόρου και  τεκμηρίων διαβίωσης.
 5.     Κόστος παραγωγής:
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο 
 • μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος 
 • κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής (αγροτική οδοποιία, αρδευτικά, αντιπλημμυρικά )
 1.     Άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών, αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100 % της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός
 2.     Να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την ανάρτηση των δασικών χαρτών του 1945 και αντικατάσταση τους με νεότερους και σύνδεση με το ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους αγροτοκτηνοτρόφους.
 3.     Αύξηση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς, να σταματήσουν οι παρακρατήσεις για χρέη σε εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓA. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας – χωραφιού για δάνεια αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ
 4.     Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και  η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών.