Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 14:15

Πέμπτος χρόνος καθυστέρησης για το αρδευτικό στο Χανδρινού Πυλίας!

Πέμπτος χρόνος καθυστέρησης για το αρδευτικό στο Χανδρινού Πυλίας!

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 
Πέρασαν πέντε χρόνια και ακόμη δεν έχει γίνει πράξη η υπόσχεση για το αρδευτικό έργο στο Χαδρινού, σε έναν ιδιαίτερα παραγωγικό κάμπο, ο οποίος μπορεί να τονώσει την αγροτική οικονομία. Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιχώρων με επιστολή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Πύλου-Νέστορος τονίζει ότι εάν δεν προχωρήσει το έργο η αντίδρασή τους θα είναι δυναμική…

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής: “Κύριοι, απευθυνόμαστε σε εσάς επανειλημμένως σχετικά με ένα έργο πνοής που αφορά το τόπο μας. Πρόκειται για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου – τσιμενταύλακα στη περιοχή κάμπος Χανδρινού Στενωσιάς του Δήμου Πύλου-Νέστορος Νομού Μεσσηνίας το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 3 .

Συγκεκριμένα σε έκταση 3.000 στρεμμάτων έχει οριστεί η κατασκευή αγωγού μήκους 5.000 μέτρων προσφέροντας την δυνατότητα άρδευσης της περιοχής και εξυπηρετώντας ταυτόχρονα γεωργούς από τρία χωριά τριών χιλιάδων κατοίκων (3.000).

Η περιοχή του κάμπου, με την πολύτιμη προσφορά πληθώρας πηγών που αναβλύζουν διάσπαρτες και των ποταμών που ρέουν σε αυτήν καθόλη την διάρκεια του έτους, εδώ και αιώνες καλλιεργείται με κηπευτικά, δημητριακά και άλλα βασικά είδη διατροφής από αγρότες των γύρω χωριών, καλύπτοντας κυρίως τις πρώτες ανάγκες διατροφής των νοικοκυριών μας και της τοπικής αγοράς στη συνέχεια, συνεισφέροντας στην αύξηση του εισοδήματος των αγροτών.

Επίσης καλλιεργούνται αρκετά στρέμματα σταφιδάμπελα και ένας σημαντικός αριθμός ελαιοδέντρων.

Το εν λόγω έργο εγκρίθηκε πριν πέντε χρόνια από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου Νέστορος με την ταυτόχρονη ανάληψη αυτού από τον ενδιαφερόμενο εργολάβο και την γνωστοποίηση προς εμάς για την άμεση ολοκλήρωσή του.

Δυστυχώς έως σήμερα αυτό το απολύτως αναγκαίο έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η άρδευση των καλλιεργειών που έχουν φυτευτεί.

Επειδή κατ επανάληψη σας έχουμε οχλήσει και σας έχουμε επισημάνει πόσο πολύτιμο για την επιβίωση των οικογενειών μας είναι αυτό το έργο σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, εσείς αδιαφορώντας και χωρίς να δίνετε λύση, βυθίζετε τους αγρότες στην απόγνωση και την περιοχή μας στην παρακμή

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως μόνο μία υγιής και παραγωγική γεωργία θα είναι η βάση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Ζητάμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Πύλου Νέστορος να αναλάβουν άμεσα την επίλυση του προβλήματος και να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού δικτύου.

Σας καλούμε να αναλάβετε εκ των προτέρων τις ευθύνες σας, πριν βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση και αναζητήσουμε λύση με άλλες μορφές διεκδίκησης”.