Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 17:54

Πετράκος: Επέβαλαν κεφαλικό φόρο στους συνταξιούχους εκτός ΟΓΑ με αγροτικό εισόδημα

Πετράκος: Επέβαλαν κεφαλικό φόρο στους συνταξιούχους εκτός ΟΓΑ με αγροτικό εισόδημα

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ 
Την αντίδρασή του για τη νέα διάταξη, με την οποία οι συνταξιούχοι εκτός ΟΤΑ με αγροτικό εισόδημα πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα εισφορές τουλάχιστον 121 ευρώ, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος. Ζητάει την κατάργηση της διάταξης και τονίζει ότι η εφαρμογή της μπορεί να οδηγεί στο ξεπούλημα αντί πινακίου φακής στους μελλοντικούς μεγαλογαιοκτήμονες των πατρικών χωραφιών…

Ο Θανάσης Πετράκος σημειώνει ότι το Άρθρο 27 του Ν.4670/28-02-2020 στερείται κάθε λογικής και αίσθησης δικαιοσύνης γιατί, ιδιαίτερα οι υποπεριπτώσεις που ορίζουν ότι “οι συνταξιούχοι που έχουν αγροτικό εισόδημα θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον 121 ευρώ το μήνα", δηλαδή 1.452 ευρώ το χρόνο!” είναι εντελώς απαράδεκτες  και χωρίς ίχνος λογικής.

Σύμφωνα με τον Θανάση Πετράκο, “κατά τους φωστήρες της κυβέρνησης ένας συνταξιούχος που έχει μια καλή περιουσία με ελιές και παίρνει 1000 ευρώ επιδότηση και πουλάει και 500 κιλά λάδι, αρα έχει έσοδα 2000 ευρώ, πρέπει να πληρώνει κεφαλικό φόρο 1500  ευρώ !!! Αναρωτήθηκαν οι φοβεροί κυβερνητικοί εγκέφαλοι ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα έχει τη δυνατότητα όχι να καλλιεργήσει το χωράφι του αλλά ούτε να πληρώσει ένα τρακτέρ με καταστροφέα για να το καθαρίσει για να μην πιάσει φωτιά.

Εκτός και εάν στόχο τους είναι να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε την μικρή μας πατρική περιουσία ή να την ξεπουλήσουμε αντί πινακίου φακής στους μελλοντικούς μεγαλογαιοκτήμονες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να φέρει η κυβέρνηση τροπολογία, να την εντάξει σε μια Π.Ν.Π., και να καταργήσει το απαράδεκτο Άρθρο 27 του Ν.4670/28-02-2020 και ιδιαίτερα τις υποπεριπτώσεις (β1,2,3,4).

Καλούμε όλους τους βουλευτές, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Περιφερειάρχη και την ΕΝΠΕ να απαιτήσουμε την άμεση κατάργηση του απαράδεκτου αυτού άρθρου.

Υ.Γ. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ΜΜΕ και ενημερωθήκαμε διότι ουδείς βουλευτής είχε  πάρει χαμπάρι το απαράδεκτο αυτό άρθρο!!!”.