Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 16:11

Στους λογαριασμούς των αγροτών η επιδότηση αλλά με παρακράτηση των οφειλομένων

Στους λογαριασμούς των αγροτών η επιδότηση αλλά με παρακράτηση των οφειλομένων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΕΣΗ
Στους λογαριασμούς των αγροτών κατανέμονται τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης, η άντληση των οποίων μπορεί να ξεκινήσει από αύριο, Πέμπτη. Έχει κατατεθεί το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ όσοι αγρότες οφείλουν είτε τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ είτε άλλες υποχρεώσεις προς τις Ενώσεις τους, θα δουν τα αντίστοιχα ποσά να έχουν παρακρατηθεί.

Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για μια σημαντική οικονομική ένεση μέσα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο. Η εξόφληση της επιδότησης αναμένεται να γίνει περί τα Χριστούγεννα.
Πάντως, υπάρχει και η αγωνία μην τυχόν έχουν γίνει λάθη ή έχουν παρακρατηθεί και άλλα ποσά για λόγους που ξεπερνούν τα όρια της λογικής. Για παράδειγμα, στην Κρήτη υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις από κτηνοτρόφους, καθώς δεν πιστώθηκε η επιδότηση προς όσους έχουν δηλωμένες εκτάσεις σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλιομέτρων από την έδρα της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης!
Σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο Agrotypos, «όσοι διαθέτουν λογαριασμό στην Πειραιώς – ΑΤΕ, θα μπορούν να προχωρήσουν σε αναλήψεις έως την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ενώ όσοι διατηρούν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες θα πρέπει να περιμένουν λογικά έως και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά εκφράζουν αγρότες και συνεταιριστές στον ΑγροΤύπο για τη στάση που θα τηρηθεί από την πλευρά των τραπεζών και ιδιαίτερα της υπό εκκαθάριση ATEbank, σχετικά με τη δέσμευση ποσών για υποχρεώσεις των δικαιούχων της Ενιαίας Ενίσχυσης έναντι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, αλλά και έναντι της ίδιας της ΑΤΕ».