Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012 14:03

Κατάληψη της Αγροτικής Τράπεζας στην Καλαμάτα την Τρίτη

Κατάληψη της Αγροτικής Τράπεζας στην Καλαμάτα την Τρίτη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΥ
Σε συμβολική κατάληψη της Αγροτικής Τράπεζας στην Καλαμάτα, με τα αγροτικά τους, θα προχωρήσουν αγρότες την Τρίτη στις 7.30 το πρωί, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της ΠΑΣΥ εν όψει και της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 6 και 7 Νοέμβρη.

Επίσης, η ΠΑΣΥ καλεί τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, που θα γίνουν την Τρίτη στις 11.00 π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου και την Τετάρτη στις 10.00 π.μ. στον πεζόδρομο της Αριστομένους.

Για σήμερα, Κυριακή, η ΠΑΣΥ είχε προγραμματίσει Παμπελοποννησιακή Σύσκεψη στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης και το μεσημέρι κινητοποίηση στα διόδια της Νεστάνης.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥ σημειώνεται:

«Βγαίνουμε μαζικά, συντονισμένα στους δρόμους στις 4 και 5 Νοέμβρη, σε πανελλαδικό συντονισμό και με όποια μορφή πάλης εκτιμάει η κάθε περιοχή. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Ακόμη και τώρα που η κτηνοτροφία καταρρέει, τα λιπάσματα και η ενέργεια ανέβηκαν πάνω από 13% και οι εισαγωγές ζωοκομικών είναι δις ευρώ, μας κοροϊδεύουν, μας εμπαίζουν!

Σε χιλιάδες αγρότες κουτσούρεψαν δραστικά ή δεν έδωσαν καθόλου την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης που δικαιούμαστε και πολυδιαφήμιζαν οι τρικομματικοί κυβερνώντες ότι θα μας «ανακουφίσουν». Οι εχθροί με την «προβιά του φίλου», έρχονται για να μας φέρουν νέες αυξήσεις - χαράτσια σε ενέργεια, ΟΓΑ, γεωτρήσεις, φορολογία χωραφιών, με μειώσεις στις συντάξεις ΟΓΑ, επιστροφές ΦΠΑ κ.ά. Άγρια τα μέτρα τους και αγριότερη η πολιτική τους! Οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι βιώνουμε τη βάρβαρη, αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική Ε.Ε. και κυβέρνησης. Γιατί στηρίζουν κέρδη και προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές, τις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, συρρικνώνοντας παραπέρα το εισόδημα των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων.

Αυτή η πολιτική στοχεύει ξεκάθαρα στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση και της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια, σε μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις. Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί παραπέρα από τις συνέπειες, τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά, και σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα επιταχύνει το μαζικό ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων, για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να μην πληρώσουν τίποτα για την κρίση.
Σήμερα οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η Ε.Ε., οι Ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, καθώς και η σημερινή συγκυβέρνηση. Τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στηρίζουν και ενισχύουν, μέσα από τη χρεοκοπία των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και των άλλων λαϊκών νοικοκυριών. Αυτή η πολιτική οδήγησε στη διάλυση της ΑΤΕ και το ξεπούλημα - χάρισμα της κρατικοσυνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, που θα έχει δραματικές συνέπειες για τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Και ας μην κοροϊδεύουν και εξαπατούν όλοι αυτοί που έβαλαν πλάτη για το ξεπούλημα και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές και τα κόμματά τους που στήριξαν και στηρίζουν τις αποφάσεις της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων, που προσπαθούσαν να αποκρύψουν την αλήθεια και να ξεγελάσουν τους κτηνοτρόφους, από την καταστροφή που τους περίμενε. Είναι οι ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ, που στηρίζουν την ύπαρξή τους στα λεφτά των αγροτών, που, χωρίς την έγκρισή τους και «αυθαίρετα» με κυβερνητικές πλάτες και νόμους, παίρνουν μέσω του ΕΛΓΑ. ΝΤΡΟΠΗ να καταργηθεί!

Μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, η ΠΑΣΥ καλεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό 2ήμερο δράσης 4 και 5 Νοέμβρη, και ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια της συμμετοχής μαζί με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενάντια στα νέα μέτρα που μας εξωντώνουν. Να δυναμώσουν τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη 48ωρη απεργία. Η ανάπτυξη της καθημερινής πάλης μας θα βάλει φραγμό στα χειρότερα και θα ενισχύσει το στόχο ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Γιατί έτσι θα μπορέσουμε να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με κριτήριο όχι το κέρδος των μονοπωλίων, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών. Με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης.

Στη διαμόρφωση αυτών των προϋποθέσεων άμεσα διεκδικούμε:

- Να δοθεί εξ ολοκλήρου η ενιαία ενίσχυση που δικαιούμαστε χωρίς καμιά περικοπή

- ΟΧΙ στα νέα μέτρα εξόντωσης (Αύξηση εισφορών ΟΓΑ, ενέργεια, φορολογία χωραφιών, μείωση συντάξεων κ.ά.)

- Να προχωρήσουν άμεσα οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες κτηνοτρόφους

- Επιδότηση άμεσα των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά.) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής

- Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία ως 300.000 ευρώ με διαγραφή των τόκων για τους κτηνοτρόφους - πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση

- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές και ελληνοποιήσεις

- Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα ΕΒ Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ, να ματαιωθεί το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗ»

- Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων. Δημιουργία συγχρόνων κρατικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του δικτύου υποδομής για να έχουν ηλεκτροδότηση σταβλικές εγκαταστάσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ».