Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 15:13

Χάος, αλαλούμ, επιτελική ανεπάρκεια από την κυβέρνηση για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών

Χάος, αλαλούμ, επιτελική ανεπάρκεια από την κυβέρνηση για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ 
Να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ικανό χρόνο στους ελαιοπαραγωγούς ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την έκτακτη ενίσχυσή τους λόγω κορονοϊού, χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία τους και χωρίς να ταλαιπωρηθούν, ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης…

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι ο συνωστισμός των δικαιούχων έχω από τα γραφεία για την υποβολή των αιτήσεων, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, τα προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το “κόψιμο” δικαιούχων φανερώνουν όχι μόνο την “επιτελική ανεπάρκεια’ της ηγεσίας του υπουργείου αλλά και την επικίνδυνότητά της. 

Ειδικότερα η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Χαρίτση έχει ως εξής: «Η αδιανόητη ταλαιπωρία που βιώνουν αυτές τις ημέρες οι ελαιοπαραγωγοί εξ αιτίας του «αλαλούμ» που τους επιφύλασσε η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με αφορμή την διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση λόγω κορονοιού, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση εκτός από την επιτελική της ανεπάρκεια, καθίσταται και επικίνδυνη.

Εν μέσω περιορισμού μετακινήσεων λόγω της έξαρσης της πανδημίας, οδηγεί τους ελαιοπαραγωγούς  σε συνωστισμό έξω από φορείς, για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών τους. 

Παράλληλα η λειτουργία της πλατφόρμας η οποία σχεδιάστηκε για να υποδεχθεί τις αιτήσεις των ελαιοπαραγωγών αποδεικνύεται ανεπαρκής με συχνές διακοπές, επιτείνοντας  το χάος που έχει δημιουργηθεί, δεδομένου ότι η προθεσμία που έχει δοθεί στους ελαιοπαραγωγούς είναι μόλις δεκαήμερη, ενώ παρουσιάζονται και φαινόμενα, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να απορρίπτονται από το σύστημα για γραφειοκρατικούς λόγους.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προβεί άμεσα σε διευκρινήσεις και να δώσει ικανό χρόνο ώστε να μπορέσουν όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλλουν ομαλά τις αιτήσεις τους».