Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 15:48

Πολλά τα προβλήματα, αίτημα παράτασης για τις αιτήσεις έκτακτης ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών

Πολλά τα προβλήματα, αίτημα παράτασης για τις αιτήσεις έκτακτης ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 
Να δοθεί παράταση πέραν της 27ης Νοέμβρη για τις αιτήσεις έκτακτης ενίσχυσης των ελαιοπαραγωγών, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας. Υπογραμμίζει ότι αφενός δεν πρέπει οι παραγωγοί να συνωστίζονται εν μέσω πανδημίας για να προφτάσουν να προσκομίσουν τα χαρτιά τους και αφετέρου σημειώνει ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα αντιμετωπίζει προβλήματα με αποτέλεσμα να προκαλείται χάσιμο χρόνου και επιπλέον ταλαιπωρία…

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας σημειώνει συγκεκριμένα: “Στέλνουν εν μέσω πανδημίας και με γενικευμένο το lockdown στη χώρα χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς να συνωστίζονται στα Κέντρα Εξυπηρέτηση Αγροτών.

Λογιστές προσπαθούν να προλάβουν σε διάστημα 10  ημερών να ετοιμάσουν χαρτιά για να πάρουν την έκτακτη ενίσχυση λόγω Κορωναϊου οι ελαιοπαραγωγοί.    

Σε μια πλατφόρμα που τις δυο πρώτες μέρες δεν μπορεί να παραλάβει πολλές αιτήσεις και έχει πάρα πολλά προβλήματα, με πολλούς κατά κύριο επάγγελμα να μην τους δέχεται, στέλνοντάς τους να αποδείξουν το αυτονόητο και με τον κίνδυνο αρκετοί  ελαιοπαραγωγοί να χάσουν την ενίσχυση. Εν μέσω ελαιοσυλλογής αλλά και της πανδημίας ζητάμε την παράταση για την υποβολή των δηλώσεων.

Να γίνουν δωρεάν οι δηλώσεις από τις υπηρεσίες του υπουργείου   και του ΟΠΕΚΕΠΕ και με απευθείας πίστωση στους λογαριασμούς      ώστε να αποφευχθεί  ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία των αγροτών”.