Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 17:46

“Εν μέσω πανδημίας έρχονται να μας πάρουν και τα κτήματα και τα σπίτια μας”

“Εν μέσω πανδημίας έρχονται να μας πάρουν και τα κτήματα και τα σπίτια μας”

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ 
Αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης πραγματοποίησε το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα Πειραιώς, για την πίεση που ασκείται από γραφεία σε δανειολήπτες παλιών δανείων της πρώην Αγροτικής να έρθουν άμεσα σε συμβιβασμό διαφορετικά απειλούνται με κατάσχεση και πλειστηριασμό της περιουσίας τους. Ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, σημείωσε ότι έχει ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα…

Ο γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Σπύρος Νικολόπουλος, ανέφερε ότι πέρα από το ζήτημα με την πίεση που ασκείται στους δανειολήπτες υπάρχει και το ζήτημα των τιμών κάτω του κόστους παραγωγής για τα αγροτικά προϊόντα. Σημείωσε μάλιστα ότι φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει ήδη ανεξέλεγκτες εισαγωγές πατάτας, κάτι που θα οδηγήσει στην κατρακύλα της τιμής όταν θα έρθει η ώρα να βγει η πρώιμη πατάτα της περιοχής και θα σημάνει νέα οικονομική καταστροφή για τους πατατοπαραγωγούς. 

Ο Σπύρος Νικολόπουλος σε ό,τι αφορά το ζήτημα των δανειοληπτών τόνισε ότι “εν μέσω πανδημίας, μετά από ένα χρόνο λοκνταουν με διακοπές, μετά από ανοίγματα-κλεισίματα, με ατομικές ευθύνες να βαραίνουν μόνο τους πολίτες, έρχονται σήμερα να μας πάρουν και τα κτήματα και τα σπίτια μας. Η κυβέρνηση και ο μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κοινής Αγροτικής Πολιτικής δεν σέβονται ούτε την κρίση της πανδημίας. Παίρνουν τηλέφωνα και καλούν σε άμεσους συμβιβασμούς για να μην προβούν σε πλειστηριασμούς. Εμείς ακολουθούμε το δρόμο που φέρνει αποτελέσματα και νίκες, συνεχίζουμε αποτελεσματικά, έχουμε φωνή, δίνουμε το στίγμα ότι κανένας μόνος, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα”. 

Ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όπως η ενημέρωση πολιτικών και κομμάτων, η κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή, οι κινητοποιήσεις στην περιοχή της Μεσσήνης, ενώ ανήγγειλε και νέες δράσεις, ύστερα από απόφαση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου. 

Ο Θανάσης Κατσιμπαρδέας, ένας από τους δανειολήπτες στον οποίο έχει σταλεί επιστολή, ζήτησε από την κυβέρνηση να σκύψει το κεφάλι στους αγρότες και να δώσει ένα περιθώριο 15-20 χρόνων για να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Όπως σημείωσε, οι αγρότες δεν λένε να μην πληρώσουν αλλά να πληρώσουν λογικά ποσά σε σχέση με τα δάνεια που είχαν πάρει. 

Στ.Μ.