Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 13:32

Επικοινωνία Σαμαρά-Λυκουρέντζου για τις ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στην Τριφυλία

Επικοινωνία Σαμαρά-Λυκουρέντζου για τις ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στην Τριφυλία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΓΑ 
Με ανακοίνωσή του ο οργανισμός γεωργικών ασφαλίσεων ΕΛΓΑ σημειώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζου, για την καταστροφή που σημειώθηκε σε καλλιέργειες στην Τριφυλία από χαλάζι, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο ΕΛΓΑ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι “ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθούν πλήρως οι παραγωγοί συμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αποζημιώσεων Φυτικού και Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α.”.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ έχει ως εξής: “Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου και πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου συζητήθηκε το θέμα των καταστρεπτικών συνεπειών της πρόσφατης κακοκαιρίας στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου της Μεσσηνίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθούν πληρως οι παραγωγοί συμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αποζημιώσεων Φυτικού και Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α.

Με εντολή του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α., συνεργεία του Οργανισμού βρίσκονται ήδη στις πληγείσες περιοχές της Μεσσηνίας για να προχωρήσουν στις εκτιμήσεις των ζημιών”.