Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 22:27

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συγκάλεσε τηλε-σύσκεψη για την κορινθιακή σταφίδα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συγκάλεσε τηλε-σύσκεψη για την κορινθιακή σταφίδα

Γενική και αόριστη είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την τηλε-σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανος, για την Κορινθιακή σταφίδα, η οποία φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα απορρόφησης από την αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης της τιμής. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπυοργείου σημειώνεται ότι “μέγιστο μέλημα του ΥΠΑΑΤ αποτελεί η στήριξη των παραγωγών, όπου διαπιστώνεται διαταραχή λόγω του κορονοϊού”...

Στην τηλε-σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ από τη Μεσσηνία Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος της της Ένωσης Μεσσηνίας Γιάννης Λαζόγιαννης. 

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα την κορινθιακή σταφίδα.

Ο κ. Λιβανός, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε ότι το Υπουργείο ομνύει στο δημοκρατικό διάλογο και στην ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Aκόμη, υπογράμμισε ότι η σταφίδα είναι από τα σημαντικότερα εθνικά προϊόντα, ενώ μέγιστο μέλημα του ΥΠΑΑΤ αποτελεί η στήριξη των παραγωγών, όπου διαπιστώνεται διαταραχή λόγω του κορονοϊού.

 Στην  τηλεδιάσκεψη μετείχαν, οι υφυπουργοί κ.κ.  Χρίστος. Δήμας και Νίκος Ταγαράς, η ΓΓ του ΥΠΑΑΤ Χριστιάνα Καλογήρου και οι βουλευτές, Ανδρέας Κατσανιώτης,  Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων  Φωτήλας,  Διονύσιος Ακτύπης, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, Μαριλένα Σούκουλη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Μεσσηνίας

Οι Ενώσεις Μεσσηνίας και Ζακύνθου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι εξαγωγικών επιχειρήσεων”.