Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 14:25

Πετράκος: “Ο κ. Νίκας "πούλησε" χθες τους σταφιδοπαραγωγούς”

Πετράκος: “Ο κ. Νίκας "πούλησε" χθες τους σταφιδοπαραγωγούς”

Ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  Π. Νίκας, δεν στήριξε τους σταφιδοπαραγωγούς και συγκεκριμένα δεν ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την απόσυρση των πλεονασμάτων σταφίδας ώστε να μην καταρρεύσει η τιμή, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος. Τονίζει ότι ο περιφερειάρχης “πούλησε” τους σταφιδοπαραγωγούς, παρότι την προηγούμενη εβδομάδα εμφανιζόταν να υποστηρίζει το αίτημά τους. Ο Θανάσης Πετράκος αναγγέλλει ότι θα επιδιώξει τη σύγκλιση ειδικής συνεργασίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να βγει απόφαση υπέρ των σταφιδοπαραγωγών…

Ειδικότερα σε γραπτή δήλωση του επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάση Πετράκου, σημειώνονται τα εξής: “Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Νίκας στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, που συγκάλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανός για το θέμα της σταφίδας, «πούλησε» κυριολεκτικά τα συμφέροντα των σταφιδοπαραγωγών και επιπλέον είπε και ανακρίβειες ότι δήθεν το ΠεΣυΠ δεν έχει συζητήσει το θέμα της σταφίδας.

Κύριε Περιφερειάρχη, λυπάμαι πολύ για αυτές τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις μέσα σε λίγες μέρες. Διότι την προηγούμενη εβδομάδα εσείς ο ίδιος πήγατε στο Υπουργείο και  ζητήσατε από  τον Υπουργό  να  στηρίξει τους  σταφιδοπαραγωγούς, με βάση την πρόταση που είχαμε καταθέσει ως παράταξη στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου και με την οποία είχαν συμφωνήσει όλες οι παρατάξεις αλλά και εσείς ο ίδιος και η οποία   πρόταση ήταν ταυτόσημη με την πρόταση των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας, αλλά και με τις απόψεις των Αγροτικών Συνεταιρισμών « Ένωση Μεσσηνίας» ,της Ένωσης  του Κιάτου και της «Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών».

Άραγε τι μεσολάβησε μέσα σε δέκα μέρες, κ. Νίκα, και χθες αντί να στηρίξετε τη θέση του ΠεΣυΠ, τη θέση των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και τη θέση των Συνεταιρισμών που εκπροσωπούν τους παραγωγούς και να ζητήσετε να ληφθούν μέτρα στήριξης από την Πολιτεία και να αποσυρθούν τα πλεονάσματα της σταφίδας για να μην καταρρεύσουν οι τιμές, εσείς στηρίζατε τις θέσεις του Υπουργού και του Προέδρου  του Επιμελητηρίου Αχαΐας και μιλήσατε για αντιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα!!!

Η θέση σας αυτή είναι ακόμα πιο απαράδεκτη όταν στην ίδια τηλεδιάσκεψη -και  μπράβο τους - , οι Υπουργοί κ. Νίκος Ταγαράς και Χρήστος Δήμας, όπως και οι Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς συμφωνούσαν με τις θέσεις της «Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών» και των Συνεταιριστικών οργανώσεων Μεσσηνίας και Κιάτου και ζητούσαν  από τον κ. Λιβανό να προχωρήσει   σε απόσυρση των πλεονασμάτων για να μην καταρρεύσουν οι τιμές, εσείς κ. Νίκα στηρίξατε τον  κ. Λιβανό ο  οποίος στηρίζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα του ιδιώτη μεγαλοεξαγωγέα, ο  οποίος για τα δικά του συμφέροντα επιδιώκει   να χρεοκοπήσει  η «Παναιγιάλειος  Ένωση  Συνεταιρισμών»  για να μπορεί να εκβιάζει τους σταφιδοπαραγωγούς και να τους παίρνει «τσάμπα»  την σταφίδα  όπως έκανε  πριν αρχίσει το 2015 η «Παναιγιάλειος» να συγκεντρώνει τη σταφίδα.

Με ποιο ηθικό και πολιτικό δικαίωμα, κ. Νίκα, πήρατε αυτή τη θέση που είναι αντίθετη με τα συμφέροντα των σταφιδοπαραγωγών; Και με ποιο ηθικό και πολιτικό δικαίωμα είπατε ότι το ΠεΣυΠ δεν έχει συζητήσει το θέμα; Γιατί είπατε ψέματα, κ. Νίκα; Γιατί επιδιώκετε να γίνεστε αναξιόπιστος; 

Λυπάμαι για μια ακόμα φορά γι’ αυτή σας τη στάση, με την οποία «πουλήσατε» κυριολεκτικά τα συμφέροντα των σταφιδοπαραγωγών.

Επειδή μετά από τη χθεσινή  σας  συμπεριφορά σας   δεν μπορούμε να σας έχουμε πλέον  καμία εμπιστοσύνη, θα προσκαλέσουμε με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος ειδική συνεδρίαση του ΠεΣυΠ για να πάρει   απόφαση το ΠΕΣΥΠ και όχι απλά ψήφισμα για το θέμα της σταφίδας”.