Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 18:40

Αγροτοκτηνοτροφικός Μεσσήνης: Δεν περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί που μας ρημάζουν - Οργανώνουμε ομάδες πυροπροστασίας στα χωριά μας

Αγροτοκτηνοτροφικός Μεσσήνης: Δεν περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί που μας ρημάζουν - Οργανώνουμε ομάδες πυροπροστασίας στα χωριά μας

Μήνυμα αλληλεγγύης στέλνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές συναδέλφους. Καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να στηρίξουν τους πυρόπληκτους, τονίζει ότι “δεν περιμένουμε να μας σώσουν αυτοί που μας ρημάζουν” και προτρέπει να οργανωθούν ομάδες επαγρύπνησης και πυροπροστασίας στα χωριά, ενώ υπογραμμίζει ότι πρέπει να διεκδικηθεί η αποζημίωση των πληγέντων στο 100%  της καταστροφής που υπέστησαν…

Πιο συγκεκριμένα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης σημειώνει σε παρέμβασή του: “Συνάδελφοι αγρότες και αγρότισσες, δυστυχώς τα τραγικά γεγονότα λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην άνω Μεσσηνία, στο Βασιλίτσι, το Μαγκλαβά, στις γειτονικές περιοχές της Αρκαδίας, της Ηλείας, της Λακωνίας αλλά και σε όλη τη χώρα μας κάνουν άλλη μια φορά μάρτυρες της εγκληματικής πολιτικής εις βάρος μας και εις βάρος του λαού μας. Οι πυρκαγιές πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έγιναν καταστρεπτικές για τα σπίτια και τις περιουσίες μας, τα χωράφια και τα δάση μας λόγω της παντελούς έλλειψης πρόληψης πυροπροστασίας και οργανωμένου σχεδίου πυρόσβεσης από τον κρατικό μηχανισμό. 

Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 10ετιών, έχουν άλλες προτεραιότητες στην κατανομή των χρηματοδοτήσεων. 

Μόλις το 0,04% του προϋπολογισμού δίνεται για την προστασία των δασών που αποτελούν το 65% του εδάφους της χώρας.

Τα πυροσβεστικά μέσα παλιώνουν και απαξιώνονται αλλά για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ έδωσαν για το 2021 6,6 δις! 

17 εκατομμύρια ζητάνε όλα τα δασαρχεία της χώρας για τις ελάχιστες ανάγκες, 1,7 τους δίνουν. 

Έχουν άλλες προτεραιότητες γενικότερα όσον αφορά την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού:

Η λογική του "κόστους- οφέλους" είναι επίσημη κυβερνητική και "Ευρωένωσιακή" πολιτική. Βάση αυτής έχουν αποφασίσει ότι καλύτερα είναι να αποζημιώνεις τα λαϊκά νοικοκυριά παρά να παίρνεις μέτρα πρόληψης για τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες κτλ. 

Το περιβάλλον αντιμετωπίζεται σαν ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Η πράσινη ανάπτυξη προϋποθέτει αυτή τη μαυρίλα που σήμερα αντικρίζουμε, για να γίνουν οι "πράσινες" μπίζνες πάνω στα καμένα.

Αντί να φτιάξουν ένα Ενιαίο Οργανισμό Δασοπροστασίας όπως επιτάσσουν οι ανάγκες σήμερα, απαξιώνουν και ότι υπάρχει! Προσλαμβάνουν χιλιάδες ειδικούς φρουρούς για τη λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία και ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών έχει φτάσει να είναι 45- 50 έτη!

Δεν περιμένουμε λοιπόν να μας σώσουν αυτοί που μας ρημάζουν! δεν το βάζουμε κάτω και επαγρυπνούμε! οργανώνουμε ομάδες πυροπροστασίας στα χωριά μας και είμαστε όλοι εθελοντές να σώσουμε τα σπίτια, τους κόπους, τις περιουσίες και τα δάση μας.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

- Συγκεντρώνουμε ζωοτροφές κάθε είδους για να τις στείλουμε στους συναδέλφους που είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσουν τα εναπομείναντα ζώα τους από την έλλειψη μέριμνας του κράτους.

- Στηρίζουμε και συμμετέχουμε μαζί με τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, άλλους φορείς που ήδη μαζεύουν τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες κλπ. για τους πυρόπληκτους.

- Να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή με οργάνωση, πειθαρχία και τα αγροτικά μηχανήματα, όπου χρειαστεί να συμβάλουμε οργανωμένα στην πυροπροστασία και την περιφρούρηση των δασών και των χωριών μας.

- Διεκδικούμε άμεσα οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, αποστολή ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους, αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά έργα”.