Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 08:56

Διαφήμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία “Kalamata Olives from Greece”

Διαφήμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιαπωνία “Kalamata Olives from Greece”

Η ελιά ΠΟΠ “Καλαμάτα” είναι μεταξύ των προϊόντων που η Ευρωπαϊκή Ένωση διαφημίζει σε αγορές της Ιαπωνίας, μέσω της καμπάνιας Perfect Match. Από τα ελληνικά προϊόντα διαφημίζονται ακόμη η φέτα, το φιστίκι, το ούζο. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος  «EU Caravan», πραγματοποιείται η καμπάνια Perfect Match στο Τόκυο, το Κυότο, την Οσάκα, το Κόμπε και τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η καμπάνια αυτή προωθεί το “πάντρεμα” ιαπωνικών γεύσεων με προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια των προϊόντων αυτών, την ποιότητά τους και την αυθεντικότητά τους. 

Η καμπάνια «Perfect Match» είναι χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ με στόχο τη δημιουργία θετικής εικόνας των ευρωπαϊκών τροφίμων και ποτών στην Ιαπωνία και την περαιτέρω ενίσχυσή τους κατόπιν της Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης, ώστε να συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης και του μεριδίου αγοράς των προωθούμενων προϊόντων στη χώρα.

Η καμπάνια δίνει έμφαση στο «τέλειο ταίριασμα» μεταξύ των προϊόντων τροφίμων και ποτών της ΕΕ και της Ιαπωνίας, βοηθώντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και το καταναλωτικό κοινό να τα γνωρίσουν, να τα εκτιμήσουν και να τα εντάξουν στην ιαπωνική κουζίνα.