Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 09:59

Και οι αγρότες της Πυλίας βγάζουν αύριο τα τρακτέρ σε μπλόκο

από παλιότερη κινητοποίηση αγροτών στην Πυλία από παλιότερη κινητοποίηση αγροτών στην Πυλία

ΣΤΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ 
Να βγάλουν τα τρακτέρ και  να στήσουν μπλόκο αποφάσισαν χθες σε σύσκεψη στο χωριό Χανδρινού αγρότες της Πυλίας. Τα τρακτέρ καλούνται σε μπλόκο στο Χανδρινού στις 12 το μεσημέρι. Ανάλογη κινητικότητα υπάρχει και στη Μεσσήνη, στο σιδηροδρομικό σταθμό. Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας υπογραμμίζει ότι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν οι αγρότες να πετύχουν την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων τους είναι αυτός του αγώνα και των κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι τα μέτρα και οι εξαγγελίες που έκανε ο υπουργός αποτελούν προσπάθεια κοροϊδίας των αγροτών και παραπλάνησης της κοινής γνώμης…

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι εξαγγελίες του υπουργού που κάνει ακριβώς ό,τι έκανε  και με τη σταφίδα, επιχειρεί να κοροϊδέψει εμάς και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά μας, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματά μας. 
Καλεί σε διάλογο ο υπουργός που εδώ και επτά μήνες δεν δέχεται κανένα διάλογο, δεν ικανοποιεί κανένα αίτημα των σταφιδοπαραγωγών  και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει χρόνο  δίνοντας τη δυνατότητα στους εμπόρους να αρπάζουν την σταφίδα με  50 και 60 λεπτά από τον παραγωγό. Καμία εμπιστοσύνη, δύναμη μας τα τρακτέρ. 

Συνάδελφοι κάτω από την πίεση των τρακτέρ η κυβέρνηση πραγματοποίησε εξαγγελίες για τον αγροτικό  κόσμο, οι οποίες όμως είναι ψίχουλα και αποτελούν ξεκάθαρη κοροϊδία. 
Ήρθε η στιγμή ο κάθε αγρότης να αντιδράσει σε όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν και καθιστούν δύσκολη την επιβίωση τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του. 
Ήρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. 

Κατεβάζουμε τα τρακτέρ στους δρόμους
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο  ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ την Κυριακή 7/2 με αγρότες της ΠΥΛΙΑΣ αποφασίστηκε η συγκέντρωση τρακτέρ και στήσιμο μπλόκου στον κόμβο ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ την ΤΡΙΤΗ  8/2 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Διεκδικούμε την επιβίωση μας ώστε να υπάρχουμε αύριο στα χωράφια μας με τα δίκαια αιτήματα μας

Διεκδικούμε:

-Εδώ και τώρα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

-Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

-Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα.

-Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν τα έξοδα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων για τις δηλώσεις του κτηματολογίου για την αγροτική γη.

-Άμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.                                                                                                -Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

-Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ”.