Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 01:47

Στη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων του κόσμου η ΒΙΟVIN-Τσαβολάκης

Στη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων του κόσμου η ΒΙΟVIN-Τσαβολάκης

ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ
Με εξωστρέφεια απαντά η Καλαματιανή οινοποιία ΒΙΟVIN (Τσαβολάκης Ιωάννης και Σία Ε.Ε.) στην πίεση της κρίσης και, ειδικότερα, συμμετέχει στη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων του κόσμου, τη Biofach, που πραγματοποιείται στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.
Μάλιστα, η ΒΙΟVIN και τα βιολογικά κρασιά της προσελκύουν το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης.

Παρά τους κραδασμούς σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κλίμα στο ελληνικό περίπτερο είναι ιδιαίτερα φιλικό και ενθαρρυντικό. Μάλιστα, πολλοί επισκέπτες εκπέμπουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, δηλώνοντας ότι με την αγορά ελληνικών προϊόντων μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στην ανακούφιση και αναθέρμανση της οικονομίας της Ελλάδας. Έτσι, και τα βιολογικά κρασιά της BIOVIN προσέλκυσαν το έντονο ενδιαφέρον πολλών σημαντικών εμπόρων που επισκέφθηκαν την έκθεση.
Σημειώνεται, ότι η  BIOVIN παρουσιάζει τα κρασιά της Μεσσηνίας στο ελληνικό περίπτερο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Πανελλαδικό Δίκτυο Εξαγωγέων-Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Ο.Μ.Ε.Ν. (Organic Marketing & Export Network).
Το οινοποιείο της εταιρίας βρίσκεται κοντά στην Καλαμάτα και η παραγωγή φτάνει τα 300.000 λίτρα κρασιού. Το οινοποιείο έχει οικοδομηθεί σε μια έκταση 7,5 στρεμμάτων και διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και αποθήκευσης, με διπλούς μανδύες ψύξης, οινοποιητές και δεξαμενές κρυοεκχύλισης.
Ο ιδρυτής της εταιρείας, Ιωάννης Τσαβολάκης, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση της αμπελοκαλλιέργειας στη Μεσσηνία, καθώς ήταν επί 20 χρόνια (1977-1997) ο γεωπόνος-οινολόγος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας. Το 1997, μετά την αποχώρησή του από το Συνεταιρισμό, συνεχίζει να παίζει ενεργό ρόλο στα οινολογικά δρώμενα του Νομού, ως ανεξάρτητος παραγωγός κρασιού. Δημιουργεί το δικό του οινοποιείο με την επωνυμία «Τσαβολάκης Ιωάννης και ΣΙΑ Ε.Ε. (BIOVIN)», με σύγχρονες εγκαταστάσεις και έμπειρο προσωπικό. Επιλέγει καλούς συνεργάτες αμπελουργούς βιοκαλλιεργητές, πάντα με σκοπό την επίτευξη ενός άψογου αποτελέσματος ποιότητας και γεύσης.