Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 00:23

Γίνεται 20 χρόνων η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο - Επετειακές εκδηλώσεις με τη στήριξη της Περιφέρειας

Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Αναστασόπουλος Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Αναστασόπουλος

Το φετινό καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί για 20η χρονιά η Γιορτή Σύκου, στον Πολύλοφο του Δήμου Μεσσήνης, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυλόφου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να τον στηρίξει για την επετειακή εκδήλωση, μια από τις σημαντικότερες γιορτές τοπικών προϊόντων τουλάχιστον στην Πελοπόννησο. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από συνάντηση που είχαν ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυλόφου, Θανάση Αναστασόπουλο…

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο γραφείο του περιφερειάρχη κ. Νίκα στην Πελοπόννησο και η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι “συζητήθηκε η δυνατότητα της Περιφέρειας να συνδράμει στην διοργάνωση της επετειακού χαρακτήρα Γιορτής Σύκου στον Πολύλοφο του Δήμου Μεσσήνης -καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την αρχική εκδήλωση-, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι είναι στις προθέσεις της Περιφέρειας να παράσχει στήριξη στον εν λόγω σύλλογο.

Ακόμα, έγινε συζήτηση σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση όσον αφορά στην συκοκαλλιέργεια, θέμα για το οποίο -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- η Περιφέρεια προγραμματίζει να υπάρξει σύντομα συνάντηση με την διοίκηση της Συκικής”.