Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 14:01

Τέσσερα χρυσά μετάλλια στη Θεσσαλονίκη για το Κτήμα Παναγιωτόπουλος

Τέσσερα χρυσά μετάλλια στη Θεσσαλονίκη για το Κτήμα Παναγιωτόπουλος

ΚΡΑΣΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ρουτίνα μπορεί να έχει γίνει για το «Κτήμα Παναγιωτόπουλος» η κατάκτηση μεταλλίων σε κάθε διαγωνισμό που συμμετέχει, ωστόσο οι αλλεπάλληλες αυτές διακρίσεις αποδεικνύουν αφενός την ποιότητα του οινοποιείου και αφετέρου το πόσο…

…σπουδαίο είναι το μικροκλίμα της Τριφυλίας για την αμπελοκαλλιέργεια.
Το «Κτήμα Παναγιωτόπουλος», από τον Πύργο Τριφυλίας, συμμετείχε στο Διεθνή Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης, τον πρώτο διαγωνισμό στον οποίο έλαβε φέτος μέρος και επέστρεψε με τέσσερα χρυσά μετάλλια.
Ειδικότερα βραβεύτηκε για τους οίνους Cabernet Sauvignon εσοδείας 2007, 2008 και για τους οίνους από την ίδια ποικιλία, αλλά από σταφύλια βιολογικής γεωργίας, εσοδείας 2008, 2009.
Όπως σημειώνει το ίδιο το «Κτήμα Παπαγιωτόπουλος», οι βραβεύσεις αυτές, ήρθαν να επιβεβαιώσουν, για άλλη μια φορά, την διαχρονική προσήλωση του οινοποιείου, στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών και μάλιστα από τη συγκεκριμένη ποικιλία. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, πως το «36», το κορυφαίο κρασί του Κτήματος, είναι επίσης από την ποικιλία Cabernet Sauvignon και έχει βραβευτεί με Μεγάλο Χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό των Βρυξελλών.