Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 18:31

Αλ.Χαρίτσης για την εκρηκτική έλλειψη εργατών γης: Πληρώνουμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αλ.Χαρίτσης για την εκρηκτική έλλειψη εργατών γης: Πληρώνουμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο αγροτικός κόσμος, η ελληνική οικονομία και τα νοικοκυριά πληρώνουν τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του για το εκρηκτικό, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης…

 

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια χρονιά η κυβερνητική αποτυχία για το συνεχιζόμενο εκρηκτικό πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ σε σχετικό δελτίο Τύπου του πολιτικού γραφείου σημειώνεται ότι στην απάντησή του ο αρμόδιος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Καλέτσης, «ομολόγησε ουσιαστικά ότι δεν έχει προχωρήσει καμία ενέργεια για την επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος».

Ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι «…αρχικά, θα δίνατε λύση με διακρατικές συμφωνίες και ξεκινήσατε με την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές. Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά…η ασυνεννοησία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων φέρνει ως αποτέλεσμα και τα λιγοστά αιτήματα που έχουν εξεταστεί να απορρίπτονται. Αποτέλεσμα μηδέν, επομένως...» και συνέχισε τονίζοντας ότι «… πολύ φοβάμαι ότι πληρώνουμε ως οικονομία και ως κοινωνία το τίμημα των ιδεοληψιών της κυβέρνησης, η οποία δεν θέλει να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα βεβαίως για να μη δυσαρεστήσει ακραίες φωνές» όσον αφορά τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο ζήτημα νομιμοποίησης παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα. Παράλληλα ο Αλ. Χαρίτσης  αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των Αγροτικών Συλλόγων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων της Μεσσηνίας,  σύμφωνα με τις οποίες η ανυπαρξία εργατικών χεριών θα έχει ως αποτέλεσμα «την μείωση της παραγωγής, τον αφανισμό του Έλληνα αγρότη, άδεια ράφια και τιμές απλησίαστες για το μέσο νοικοκυριό».

Στη δευτερολογία του, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι τους πολίτες ουδόλως τους αφορά ο διαμοιρασμός ευθυνών μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και αναμένουν άμεση λύση στο φλέγον αυτό πρόβλημα. «Πρέπει να βρεθεί μία λύση» και «ναι, θα βρείτε συναινέσεις από τη μεριά της προοδευτικής και δημοκρατικής αντιπολίτευσης εφόσον προχωρήσετε γενναία σε ρυθμίσεις» επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης σχετικά με την νομιμοποίηση των παράτυπων μεταναστών εργατών γης τονίζοντας ότι «το εκρηκτικό μίγμα ακρίβειας, φυσικών καταστροφών και έλλειψης εργατών είναι εξαιρετικά απειλητικό για την αγροτική παραγωγή και συνολικά την οικονομία της χώρας».