Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 19:08

Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες από τα αγριογούρουνα

Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες από τα αγριογούρουνα

ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο Π. ΑΛΕΥΡΑΣ
Να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες παθαίνουν ζημιές από τα αγριογούρουνα, θα ζητήσει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει…

…πολλαπλασιαστεί, τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι σοβαρά και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού διαμαρτύρεται.
Σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Λάππας, με συναδέλφους του επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά και τον ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή τους.
Ο κ. Αλευράς μετά τη συνάντηση ανέφερε για το θέμα: «Κατανοώ και συμμερίζομαι τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες της περιοχής, το οποίο δεν είναι σημερινό, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επισημανθεί ότι δημιουργεί μεγάλες καταστροφές στην αγροτική μας παραγωγή και επειδή τα αγριογούρουνα δεν έχουν φυσικό εχθρό, η αύξηση το πληθυσμού είναι αλματώδης, με αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα αυξημένο.
Χρειάζεται να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από την επίσημη πολιτεία τόσο όσον αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος όσο και την αποζημίωση των παραγωγών από την ηρτημένη παραγωγή από τον ΕΛΓΑ.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα γίνει η παρέμβαση προς τα αρμόδια υπουργεία μετά το υπόμνημα που θα καταθέσουν οι κάτοικοι της περιοχής».