Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 02:08

Συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας της Καλαμάτας οργανώνουν οι αγρότες

Συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας της Καλαμάτας οργανώνουν οι αγρότες

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ
Σε ανοιχτή συνέλευση, που θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα στο Χανδρινού, καλούνται οι αγρότες της Μεσσηνίας, προκειμένου να αποφασίσουν αν και πως θα κινητοποιηθούν ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα. Την Παρασκευή θα αποκλείσουν συμβολικά την Εφορία της Καλαμάτας…

Όπως μας ενημέρωσε ο Παναγιώτης Λάππας, που έλαβε μέρος στη σύσκεψη των επιτροπών αγώνα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λάρισα, η κατάσταση για τους αγρότες, με τα νέα μέτρα και τους νέους φόρους που επιβάλει η κυβέρνηση, γίνεται αφόρητη και θα φέρει την καταστροφή του αγροτικού κόσμου.
Τη σύσκεψη στο Χανδρινού, που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, οργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα των αγροτών του Νομού και ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, ενώ η παράσταση διαμαρτυρίας και ο συμβολικός αποκλεισμός της Εφορίας της Καλαμάτας θα γίνει στις 11 το πρωί.
Οι αγρότες τονίζουν ότι "η άγρια φορολόγηση με το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων και τη φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ, τα κάθε είδους χαράτσια σε σπίτια και αγροκτήματα, οι υπέρογκες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, το πετρέλαιο, τα μέσα και εφόδια και οι χαμηλές τιμές μειώνουν το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στη φτώχεια και την εξαθλίωση".