Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 19:06

Στην Καλαμάτα μπαίνουν οι αγρότες και θα αποκλείσουν την Εφορία

Στην Καλαμάτα μπαίνουν οι αγρότες και θα αποκλείσουν την Εφορία

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ
Στην Καλαμάτα θα μπουν αύριο, Πέμπτη, αγρότες από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, προκειμένου να αποκλείσουν την Εφορία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης…

Αγρότες της Μεσσηνίας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και δέκα ημέρες, με αγροτικά μπλόκα στο Σουληνάρι, στη Πύλο, τους Γαργαλιάνους, τη Μεσσήνη. Όλα όμως, όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων, θα κριθούν την Πέμπτη, μετά τη συνάντηση που θα έχει η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην Αθήνα.
Σε ό,τι αφορά την Καλαμάτα, ο αποκλεισμός της Εφορίας θα γίνει περίπου στις δέκα το πρωί.
Τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το ΠΑΜΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται  και στο νομό μας, αποκαλύπτουν ότι το succes story του κ.Σαμαρά και της μνημονιακής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και η παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα.
Ο αγροτικός κόσμος βυθίζεται στην απόγνωση αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις χαμηλές τιμές παραγωγού, στην ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων, στην έλλειψη ρευστότητας μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ, καθώς και στις απειλές πλειστηριασμών από τις τράπεζες. Τελειωτικό χτύπημα στον αγροτικό κόσμο αποτελεί η άγρια φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, η επιβολή τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα αγροτεμάχια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, ώστε το αγροτικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά, με συμπαράταξη με τους αγώνες των εργαζομένων, να σταματήσει την αποδιάρθρωση του πρωτογενή τομέα και της υπαίθρου, να ανατρέψει την συγκυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής και να ανοίξει το δρόμο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης».
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας σημειώνει από την πλευρά της: «Τα ταξικά Σωματεία του ΠΑΜΕ στηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά καταγράφηκαν από το πανελλαδικό συντονιστικό όργανο.  Είμαστε δίπλα στους Αγρότες.
Οι Εργάτες, οι Αγρότες, Οι Μικροεπαγγελματίες, Οι Νέοι, Οι Γυναίκες, και Οι Συνταξιούχοι, Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Το πολιτικό προσωπικό του Ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου, δημιουργούν με την πολιτική τους συνθήκες εξαθλίωσης για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ  από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στα μπλόκα των Αγροτών, με αποκορύφωμα την συγκέντρωση διαμαρτυρίας πού πραγματοποίησαν τα ταξικά σωματεία την Κυριακή 9/2/2014 στο μπλόκο του Σουληναρίου μαζί με τους Αγρότες.
Η πολιτικές των μνημονίων πού νομοθετούνται σήμερα για τους αγρότες, είναι επιταγές της συνθήκης του ΜΑΑΣΤΡΙΧ, και της κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Είναι οι ίδιες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης του μεγάλου Κεφαλαίου, πού κατάργησαν συμβάσεις και δικαιώματα για τους εργαζόμενους, πού ιδιωτικοποιούν την υγεία κλείνουν Νοσοκομεία καταργούν την πρωτοβάθμια υγεία, συγχωνεύουν και ιδιωτικοποιούν την δημόσια παιδεία. Είναι η ίδια πολιτική πού ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο ,( ενέργεια, νερό Δημόσια Γή , ορυκτό πλούτο, Λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηρόδρομο.
Όλα παραδίνονται στο ντόπιο και Ξένο Μεγάλο Κεφάλαιο.
Αντιπροσωπεία των ταξικών Σωματείων και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα βρίσκονται αύριο δίπλα στους Αγρότες έξω από την εφορία μαζί με τους επαγγελματιοβιοτέχνες της ΠΑΣΕΒΕ».