Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 03:28

Ημερίδα για την αγροτική οικονομία στη Χώρα Τριφυλίας

Ημερίδα για την αγροτική οικονομία στη Χώρα Τριφυλίας

ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Μια ακόμη εκδήλωση για την ενημέρωση των αγροτών, με σκοπό την ανάπτυξη των καλλιεργειών τους, την προώθηση των προϊόντων τους και την ενίσχυση του εισοδήματός τους με εναλλακτικές καλλιέργειες, πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία, αυτή τη φορά στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

 

Ήταν μια ημερίδα που οργανώθηκε την Τετάρτη από το Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα, με θέμα «Νέες ιδέες και προτάσεις για την αγροτική οικονομία του τόπου μας» και με την υποστήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, αφού καλωσόρισε τους ομιλητές, περιέγραψε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που καλούνται να αναλάβουν οι αγρότες για την ανάταξη της οικονομίας, τονίζοντας ότι η ελληνική γεωργία αποτελεί το θεμέλιο και το κλειδί της ανάπτυξης.
Η Άννα Φουλίδη, προϊσταμένη του Τμήματος  Πυρηνοκαλλιέργειας–Μηλοειδών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μίλησε για τις εναλλακτικές καλλιέργειες, τα προτεινόμενα είδη από το υπουργείο και τις διαδικασίες παραγωγής. Η Λίνα Ράππου, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Προώθησης του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την προώθηση του ελαιολάδου στις αγορές. Ο Σωτήρης Μπόλης μίλησε για το τοπικό σύμφωνο ποιότητας και τα οφέλη του, ενώ ο οικονομολόγος Αργύρης Δάλλας αναφέρθηκε στις προοπτικές της σταφιδοκαλλιέργειας.
Παρεμβάσεις έγιναν από τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, και το δήμαρχο, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους παριστάμενους αγρότες.