Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 04:07

Χρυσό βραβείο γεύσης στο ΠΟΠ ελαιόλαδο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας,στο φεστιβάλ Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας,στο φεστιβάλ

5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας. Ειδικότερα, το ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης που τυποποιεί, κέρδισε το Χρυσό Βραβείο Γεύσης κατά το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Στην επιτροπή αξιολόγησης των διαγωνιζομένων ΠΟΠ ελαιολάδων συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Το βραβείο απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Συνεταιρισμού, Μιχάλη Αντωνόπουλο, από την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού και την αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου.
Πάντως σε χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, χαρακτήρισε το Φεστιβάλ που έγινε «πανηγυράκι» και ειδικότερα σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι των διαφόρων περιοχών τα είπαν μεταξύ τους, καθώς αυτός που έπρεπε να παραστεί, να ακούσει τα προβλήματα και να προωθήσει τη χάραξη στρατηγικής, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δηλαδή, δεν προσήλθε, όπως επίσης δεν προσήλθαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, εκτός της Νέας Δημοκρατίας.
Αντίθετα σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, σημειώνει ότι τα ελαιόλαδα και τα άλλα προϊόντα της ελιάς που εστάλησαν στην έκθεση από τη Μάνη, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Τονίζει επίσης ότι η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη σημασία στην προβολή των ελαιοκομικών προϊόντων της Μάνης και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την υποστήριξη των παραγωγών.
Στ.Μ.