Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 15:58

Ενημέρωση και στη Μεθώνη για τις προδιαγραφές του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα

Ενημέρωση και στη Μεθώνη για τις προδιαγραφές του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 
Συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Μεσσηνίας, η προσπάθεια ενημέρωσης των παραγωγών και ιδιαίτερα των ελαιοτριβέων, για τις νέες προδιαγραφές του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου «ΠΟΠ Καλαμάτα», μετά την επέκταση από τα όρια της πρώην επαρχίας Καλαμάτας στα όρια του Νομού Μεσσηνίας. Αύριο, Τρίτη, θα γίνει ενημέρωση στη Μεθώνη…

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο ενημερωτικές συναντήσεις στην Καλαμάτα και μία στο Χαρακοποιό, ενώ θα γίνει ανάλογη συνάντηση και στη Μεσσήνη, τις επόμενες ημέρες.
Αύριο η ενημέρωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης, στις 07:30 το βράδυ με θέμα τις προδιαγραφές παραγωγής του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου “Καλαμάτα” ΠΟΠ καθώς και των απαιτήσεων και των προϋποθέσεων ένταξης στο Σύστημα Ελέγχου & Πιστοποίησης του AGROCERT, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγή του.
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας «παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι  παραγωγοί, ελαιοτριβείς,  τυποποιητές, να συμμετέχουν προκείμενου να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην παραγωγή του “Καλαμάτα” ΠΟΠ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας, στο γραφείο 212 και 207 και στα τηλ. 2721361238 και 2721361207».