Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 21:00

Πρωτοστατεί η Πυλία στην άνοδο των αγροτών της Μεσσηνίας στην Αθήνα

Πρωτοστατεί η Πυλία στην άνοδο των αγροτών της Μεσσηνίας στην Αθήνα

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Τρακτέρ από τη Μεσσηνία με προορισμό την Αθήνα και το συλλαλητήριο της Παρασκευής ήταν εξαρχής γνωστό ότι δεν πρόκειται να φύγουν. Θα φύγουν όμως λεωφορεία με αγρότες. Και απ’ ότι φαίνεται, πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή των αγροτών της Πυλίας και πιο συγκεκριμένα των περιοχών Χανδρινού, Γλυφάδας, Σουληναρίου κ.ά...
Με τις μέχρι τώρα δηλώσεις συμμετοχής των αγροτών, λεωφορεία με αγρότες θα φύγουν από το Χανδρινού, τη Μεσσήνη, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι και από το μπλόκο του Καλού Νερού θα μεταβούν αγρότες στην Αθήνα.
Πάντως ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας καλεί τα μέλη του και όλους τους αγρότες σε σύσκεψη στα γραφεία του, την Πέμπτη, στις εφτά το απόγευμα.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στη σύσκεψη είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Αθήνα και η λήψη αποφάσεων για δυναμικότερες και αποτελεσματικότερες μορφές πάλης.
Τις ημέρες που οι αγρότες θα βρίσκονται στην Αθήνα, στο μπλόκο του Ασπροχώματος θα παραμείνει μικρή δύναμη αγροτών, σημειώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, και τα περισσότερα τρακτέρ θα αποσυρθούν. Ωστόσο, συνεχίζει ο Σύλλογος, «αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας, θα επιστρέψουμε στο σημείο (μπλόκο Ασπροχώματος), με μαζικότερη συμμετοχή για περαιτέρω κλιμάκωση (κλείσιμο εφορίας, τράπεζας κ.α.)».
Λεωφορεία με αγρότες για την Αθήνα έχει προγραμματιστεί να φύγουν τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.
Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να κλείσουν θέση στα λεωφορεία τηλεφωνώντας στα 6947430451, 6988033478.
Στ.Μ.