Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 17:28

Πάνω από 120 επαγγελματίες και παραγωγοί στη διημερίδα για τις εξαγωγές

Πάνω από 120 επαγγελματίες και παραγωγοί στη διημερίδα για τις εξαγωγές

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ
Το ελαιόλαδο και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα βρέθηκαν στο επίκεντρο της διημερίδας για την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, που διοργάνωσαν στην Καλαμάτα τα ιδρύματα "Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου" και "Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια"...

Η διημερίδα έλαβε χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στο ξενοδοχείο Filoxenia, με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 120 επαγγελματίες και παραγωγοί του νομού.
Κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν 13 εισηγήσεις. Στο θεωρητικό μέρος έγινε ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη βιομηχανία και οικονομία του ελαιολάδου και άλλων μεσσηνιακών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο, τις διεθνείς τάσεις της αγοράς, το νομικό πλαίσιο εξαγωγών καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου branding και marketing. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συσκευασία αγροτικών προϊόντων και αναλύθηκαν προτάσεις για μία επιτυχημένη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν τέσσερα workshops με σκοπό την περαιτέρω ανάλυση βασικών θεμάτων σχετικά με τις εξαγωγές. Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούν στα αγροτικά προϊόντα και στο πώς η ιδέα μπορεί να εξελιχθεί σε εξωστρεφή επιχείρηση, στο νομικό πλαίσιο των εξαγωγών, στη δημιουργία και τον σχεδιασμό συσκευασιών αγροτικών προϊόντων και στο εξαγωγικό marketing.
«Τις ενημερωτικές εργασίες της διημερίδας πλαισίωσαν απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα συμμετείχαν σε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β meetings) με αγοραστές από χώρες όπως Σουηδία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ρουμανία, Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία και Γερμανία όπου είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα (τυποποιημένα - συσκευασμένα δείγματα) που εξάγουν καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια. Πραγματοποιήθηκαν 527 B2B (business to business) συναντήσεων ανάμεσα σε εξαγωγικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και αγοραστές από το εξωτερικό, ενώ έχουν προχωρήσει ήδη και σε κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών.
Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια συνεχίζουν έμπρακτα την προσπάθεια που στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της τοπικής κοινωνίας με σαφή προσανατολισμό την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.