Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 22:49

Μη λύση για τα πυροδάνεια στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας-Ανάπτυξης

Μη λύση για τα πυροδάνεια στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας-Ανάπτυξης

ΧΑΡΙΤΣΗΣ-ΚΟΥΡΜΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
Οι προτάσεις των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, για τη ρύθμιση των πυροδανείων, μεγάλο πρόβλημα που αφορά περίπου 8.000 επιχειρήσεις, δεν φαίνεται να γίνονται δεκτές. Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας-Ανάπτυξης, με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, παρουσιάστηκε ως λύση ο νόμος Σταθάκη-Κατσέλη και ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, οι οποίοι όμως, σύμφωνα με τα Επιμελητήρια, δεν φαίνεται να αφήνουν μεγάλα περιθώρια για την εξυπηρέτηση αυτών των δανείων. Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας-Ανάπτυξης…

Ειδικότερα από το υπουργείο ανακοινώθηκαν τα εξής: «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, συναντήθηκε σήμερα με τους πρόεδρους των Επιμελητηρίων των νομών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας για το ζήτημα των δανείων των πυρόπληκτων, με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Στη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων ενημερώθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό και τον Ειδικό Γραμματέα για σειρά ενεργειών στις οποίες έχει ήδη προβεί η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Νόμου Κατσέλη-Σταθάκη και του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για την αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος που κληροδοτήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το Υπουργείο, το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεργαστεί στενά με τις τράπεζες για την μέγιστη αξιοποίηση των ρυθμίσεων αυτών.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας».