Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 14:22

Το Επιμελητήριο θέλει να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με το ΤΕΙ Πελοποννήσου

Το Επιμελητήριο θέλει να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με το ΤΕΙ Πελοποννήσου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Για την ανάπτυξη συνεργασίας με σκοπό την εφαρμογή καινοτομιών της επιστημονικής έρευνας στην πραγματική οικονομία, προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της παραγωγής, συζήτησαν χθες εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Συμφώνησαν δε από το Σεπτέμβρη η συνεργασία αυτή να ξεκινήσει με την πραγματοποίηση σχετικών ενημερωτικών ημερίδων…

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Επιμελητηρίου, “συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την στις εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, μεταξύ του Πρύτανη κ. Καπόλου Ιωάννη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ξυγκώρου Βαγγέλη, Αντιπρυτάνεων του Τ.Ε.Ι. και εκπροσώπων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Σκοπός της συνάντησης η διάνοιξη διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Πανεπιστημιακής και Επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής μας και η διάχυση της πληροφορίας και των καινοτόμων εφαρμογών στην πραγματική οικονομία.

Συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας των Φορέων και εντός του πλαισίου του νεοσυσταθέντος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, όπου ένας από τους σκοπούς του είναι και η κατάρτιση εξειδικευμένων αναπτυξιακών προτάσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επιπλέον, επισημοποιήθηκε η δέσμευση, ότι από τον ερχόμενο Οκτώβρη, θα ξεκινήσουν να διοργανώνονται από κοινού ενημερωτικές ημερίδες, όπου θα παρουσιάζονται όλες οι νεότερες εφαρμογές και εξελίξεις από την Πανεπιστημιακή Έρευνα, που αφορούν μελλοντική εφαρμογή καινοτόμων και βέλτιστων πρακτικών στον Πρωτογενή και Δευτερογενή τομέα της τοπικής οικονομίας”.