Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 19:15

Συνεργασία Περιφέρειας - ΔΕΘ/HELEXPO για το εκθεσιακό κέντρο της Νότιας Πελοποννήσου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Στην Τρίπολη βρέθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι της ΔΕΘ-HELEXPO και συζήτησαν με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, για την προώθηση της συνεργασίας με σκοπό τη δημιουργία του εκθεσιακού κέντρου Νότιας Πελοποννήσου και περιφερειακών εκθεσιακών εκδηλώσεων. Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας τονίζεται ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της περιφερειακής αρχής η προώθηση της συνεργασίας αυτής και για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης θα επισκεφθεί την Τρίπολη ώστε να υπογραφεί το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας…

Ειδικότερα από την περιφερειακή αρχή ανακοινώθηκαν τα εξής: “Τη στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Οργανισμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη του εκθεσιακού θεσμού στην Πελοπόννησο ως σημείο αναφοράς της Νότιας Ελλάδας συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ - HELEXPO κ. Αναστάσιο Τζήκα κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Οικονομικών της ΔΕΘ – HELEXPO κ. Αλέξη Τζαξιρλή και του συνεργάτη τους κ. Παναγιώτη Παρασκευόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού τονίστηκε το εξαιρετικό δυναμικό της Πελοποννήσου στον τομέα της οικονομίας, συμφωνήθηκε η ΔΕΘ - HELEXPO να αποτελέσει το στρατηγικό σύμβουλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προοπτική τόσο της ανάπτυξης μόνιμης εκθεσιακής δομής, όσο και της διοργάνωσης περιφερειακών εκθεσιακών γεγονότων.

Τονίστηκε ακόμη ότι η περιφερειακή αρχή έχει με συνέπεια και επιτυχία διοργανώσει σημαντικά περιφερειακά εκθεσιακά γεγονότα, τα οποία έχουν την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου και τα οποία καταδεικνύουν την προοπτική ενός τέτοιου εγχειρήματος. Απ’ την άλλη πλευρά κοινή παραδοχή ήταν η διαπίστωση ότι μια τέτοια συνεργασία θα ενισχύσει το προφίλ του οργανισμού της ΔΕΘ - HELEXPO και θα αναπτύξει νέα πεδία δράσεων.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα επισημοποιηθεί η σχέση αυτή με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας”.