Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 11:37

“Via Mare” στην Καλαμάτα ή αλλιώς: Με έμπνευση και ποιότητα για εσάς

“Via Mare” στην Καλαμάτα ή αλλιώς: Με έμπνευση και ποιότητα για εσάς

Δια μέσου θαλάσσης ή οδός θάλασσας “Via Mare”! Είναι το όνομα του νέου καταστήματος στην παραλιακή οδό της Καλαμάτας. Το “Via Mare” όμως δεν είναι μόνο ένα νέο κατάστημα αλλά μια πρόταση απόλυτα ποιοτική, από όλες τις απόψεις, που φιλοδοξεί να κάνει την Παραλία της Καλαμάτας προορισμό εξόδου στην πόλη εκτός από το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Έχει υπέροχο παγωτό, έχει εξαιρετικό καφέ, έχει θαυμάσιες γλυκές και αλμυρές κρέπες και βάφλες καθώς και σφολιάτες, έχει εκλεκτό κρασί, έχει πανέμορφο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, όπως και γραφιστική ταυτότητα. 

Το “Via Mare” είναι μια δημιουργία των αδελφών Μαγουλιανίτη, που είναι οι ιδιοκτήτες του χώρου, στην οδό Ναυαρίνου 25. Τα αδέλφια αποφάσισαν να επενδύσουν και να δημιουργήσουν ένα μαγαζί που θα έχει κίνηση όλο το χρόνο, όχι μόνο στην αιχμή της θερινής περιόδου.

Και για να το επιτύχουν αυτό δαπάνησαν χρόνο και χρήματα, συνεργάστηκαν με τους καλύτερους στο είδος τους και τελικά προσφέρουν στους πελάτες τους υπηρεσίες που κάνουν τη διαφορά.

Επισημαίνουμε ότι η οικογένεια Μαγουλιανίτη είναι στο χώρο της εστίασης από πολύ παλιά. Η μητέρα της οικογένειας είναι το γένος Μαυροειδή, με επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης που έχουν γράψει ιστορία. Αυτή η εμπειρία, η γνώση και το μεράκι για την προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών έχει μεταδοθεί και στα παιδιά της οικογένειας Μαγουλιανίτη, που εδώ και μία εβδομάδα ανέλαβαν τη δική τους προσπάθεια με το “Via Mare”. 

Να ξεκινήσουμε από τα υπέροχα παγωτά “Kayak”, καλοκαίρι γαρ... Όσοι τα έχουν δοκιμάσει γνωρίζουν ότι μιλάμε για εμπνευσμένες γεύσεις, πάντα φρέσκες και με τα πιο αγνά υλικά. Είναι άλλωστε το παγωτό που βρίσκει κανείς σε επιλεγμένες επιχειρήσεις εστίασης. 

Ο υψηλού επιπέδου καφές στο “Via Mare” έχει την υπογραφή της “illy”, Ιταλικός με ομαλή, ισορροπημένη γεύση - ιδανικός για όλους τους τύπους ροφημάτων που σε συνδυασμό με την χειροποίητη ιταλική μηχανή καφέ “La Marzocco” προσφέρουν την αληθινή έννοια του καφέ. 

Εκτός από καφέ προσφέρονται φυσικά αναψυκτικά, τσάι, χυμοί, ενώ, σε ό,τι αφορά τις γεύσεις, η κουζίνα ετοιμάζει γλυκές και αλμυρές βάφλες και κρέπες, pancakes, σπιτικές μηλόπιτες, σοκολατόπιτες, muffin σοκολάτα και πορτοκάλι. 

Επιπλέον μπορεί κανείς να δοκιμάσει διάφορες σφολιάτες και πίτες όπως κοτόπιτα γιαννιώτικη, πεϊνιρλί χωριάτικο, σπανακόπιτα, τυρόπιτα με γραβιέρα Κρήτης, κουλούρια, κρουασάν. 

Ακόμη την όρεξή του μπορεί κανείς να την ικανοποιήσει με υπέροχες μπαγκέτες με διάφορες γεύσεις, ενώ υπάρχουν και οι ποικιλίες με μοναδικές γεύσεις, πέρα από τις συνηθισμένες, φτιαγμένες από τον σεφ Γιάννη, με τον οποίο συνεργάζεται το “Via Mare”. 

Αυτές οι γεύσεις συνοδεύονται υπέροχα με τα εξαιρετικά κρασιά που προσφέρει το μαγαζί. Όλη αυτή την εξαιρετική ποικιλία γεύσεων μπορεί κανείς να την απολαύσει και στο σπίτι του ή στο χώρο εργασίας του, με την υπηρεσία “Delivery” ύστερα από τηλεφώνημα στον αριθμό 2721402940. 

Την αρχιτεκτονική εμφάνιση του “Via Mare” υπογράφει ο αρχιτέκτονας Χριστόδουλος Μακρής. Τη δε γραφιστική ταυτότητα της επιχείρησης έχει δημιουργήσει ο εξαιρετικός Danny Kargas. 

Το “Via Mare” μπορεί να πει κανείς ότι είναι, επιτέλους, το μαγαζί της παραλιακής οδού της Καλαμάτας, που με την ποιότητά του, με τη σοβαρή επένδυση που έχει γίνει από ανθρώπους που ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν μόνιμα στην περιοχή, το οποίο φιλοδοξεί να καταστήσει την Παραλία προορισμό εξόδου και τους 12 μήνες του χρόνου. Πάμε λοιπόν Παραλία, πάμε “Via Mare”!... 

Στ.Μ.