Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 04:06

Μίζερα σχόλια στο Επιμελητήριο παρά τα συγχαρητήρια για την εκδήλωση με τον πρωθυπουργό

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας μπορεί να ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ρόλο των μεγάλων επενδύσεων στην ανάπτυξη και το παράδειγμα της Costa Navarino, η διοίκηση του Επιμελητηρίου μπορεί να απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή, όμως χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου έγιναν μίζερες, όπως χαρακτηρίστηκαν, αναφορές για το κόστος του μπουφέ στο Μέγαρο Χορού, για την επιλογή των προσκεκλημένων, ακόμη και για την απόχρωση του λογότυπου του Επιμελητηρίου που από πρασινωπή έγινε δήθεν γαλάζια…

Ερωτήσεις για το αν είχαν εγκριθεί από τη διοικητική επιτροπή ή το Διοικητικό Συμβούλιο οι δαπάνες της εκδήλωσης έκανε ο Γιώργος Γκούμας, β’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, ενώ η Διονυσία Παπαδοπούλου, σχολίασε ότι στην εκδήλωση βρέθηκαν οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι, αντί να πάνε στη θέση τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Η ίδια σχολίασε ότι το λογότυπο του Επιμελητηρίου απέκτησε γαλάζια απόχρωση από πρασινωπή... Επιπλέον ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, διαμαρτυρήθηκε ότι στο Σύλλογό του δόθηκε μόνο μία πρόσκληση. 

Η απάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου, Βαγγέλη Ξυγκώρου και άλλων μελών της διοίκησης, ήταν ότι οι δαπάνες για την εκδήλωση ήταν μικρές και θα έρθουν προς έγκριση στη Διοικητική Επιτροπή όπως προβλέπεται. Για τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Ξυγκώρος υπογράμμισε ότι δεν ήταν κομματική εκδήλωση και δεν δόθηκε καμία πρόσκληση σε κομματικά στελέχη. Αντίθετα σημείωσε ότι η απόφαση του πρωθυπουργικού γραφείου, που τηρήθηκε απολύτως, ήταν να προσκληθούν οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια του Νομού, οι βουλευτές, οι πολιτευτές, οι εκπρόσωποι της περιφερειακής αρχής και οι εκπρόσωποι της εκκλησίας και φυσικά ο επιχειρηματικός και επαγγελματικός κόσμος του Νομού. Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος σημείωσε ότι επειδή οι θέσεις στο Μέγαρο Χορού δεν ήταν πολλές, αποφασίστηκε να σταλεί μόνο μία πρόσκληση σε κάθε εμπορικό σύλλογο της Μεσσηνίας. Τόνισε ότι θα ήθελε να προσκληθούν περισσότεροι εκπρόσωποι των συλλόγων αυτών αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα. Σε ότι αφορά τα κομματικά στελέχη που μπήκαν στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξήγησε ότι αυτό συνέβη λίγο πριν την άφιξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν άνοιξε η πόρτα στο Μέγαρο. Σημείωσε επιπλέον ότι κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας κινητοποιήθηκε προσκαλώντας κόσμο στο Μέγαρο χωρίς προσκλήσεις και παρά την οδηγία του πρωθυπουργικού γραφείου ότι η εκδήλωση δεν θα είναι κομματική αλλά προσκεκλημένοι θα είναι μόνο επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αυτοδιοικητικοί. 

Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος ανέφερε ακόμη ότι παρά τα προβλήματα η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη και υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του πρωθυπουργού αποτέλεσε ύψιστη τιμή για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. 

Κατά τη συνεδρίαση υψώθηκαν κάπως οι τόνοι μεταξύ του β’ αντιπροέδρου Γιώργου Γκούμα και του προέδρου Βαγγέλη Ξυγκώρου, όταν ο πρώτος χαρακτήρισε ως επικοινωνιακό τρικ την εισήγηση της διοίκησης για τη συγκρότηση επιτροπών με συγκεκριμένα αντικείμενα και με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων. Σχολίασε μάλιστα ο κ. Γκούμας ότι ανάλογο επικοινωνιακό τρικ ήταν και το “Ανοιχτό Επιμελητήριο” κάθε Τετάρτη απόγευμα.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Ξυγκώρος απάντησε ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζει επικοινωνιακό τρικ τη δράση “Ανοιχτό Επιμελητήριο” ο Γιώργος Γκούμας, ο οποίος δεν έχει πάει ούτε μια φορά να δει τι γίνεται στο Επιμελητήριο κάθε Τετάρτη απόγευμα. Υπογράμμισε ότι η δράση αυτή έχει στεφθεί με επιτυχία και τον κάλεσε έστω και τώρα να πάει μια φορά στο “Ανοιχτό Επιμελητήριο”. 

Ο Γιώργος Γκούμας δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει στις επιτροπές που συγκροτούνται από τη διοίκηση για την ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων της επιχειρηματικής κοινότητας γιατί ο Βαγγέλης Ξυγκώρος δεν δείχνει πνεύμα συνεργασίας. 

Ο πρόεδρος όμως επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι όλα τα μέλη της Διοίκησης πρέπει να δραστηριοποιηθούν, να δώσουν ενέργεια και να ενισχύσουν τη παρεμβατικότητα του Επιμελητηρίου, ενώ ειδικά για τον Γιώργο Γκούμα διερωτήθηκε τι έχει κάνει σε αυτή τη θητεία για το Επιμελητήριο, έστω στο Τμήμα του. 

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στο παλιό Επιμελητήριο, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, γιατί στο κτίριο με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου γίνονται εργασίες επισκευών και φρεσκαρίσματος.

Στ.Μ.