Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 07:55

Φεύγει ο δήμαρχος από την Ομοσπονδία έχοντας κερδίσει την εκτίμηση της ΓΣΕΒΕΕ

Φεύγει ο δήμαρχος από την Ομοσπονδία έχοντας κερδίσει την εκτίμηση της ΓΣΕΒΕΕ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
Παρουσία της ηγεσίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) πραγματοποιήθηκε το βράδυ η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και άλλα μέλη της διοίκησης ήρθαν να εκφράσουν την εκτίμησή τους στον Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος αποχωρεί από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας λόγω των καθηκόντων του ως δημάρχου Καλαμάτας. Υπογράμμισαν ότι έχουν τη βεβαιότητα ότι και ως δήμαρχος θα επιτύχει στην αποστολή του όπως πέτυχε ως πρόεδρος των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του Νομού. Στην εκδήλωση όμως έγιναν και τοποθετήσεις για την κατάσταση της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι ομιλητές είπαν ότι το κλίμα φαίνεται να βελτιώνεται όμως για να φανεί αυτό και στην πραγματική οικονομία χρειάζεται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να στηριχτούν περισσότερο...

“Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και σημερινό δήμαρχο Καλαμάτας με συνδέουν και κοινοί αγώνες και μια έντιμη φιλία” δήλωσε στην Kalamata Journal ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς και συνέχισε: “Αισθάνομαι πάρα πολύ υπερήφανος που ένας επαγγελματίας καταλαμβάνει το ανώτατο πολιτικό αξίωμα του τόπου του και είναι ο δήμαρχος της πόλης. Όπως πέτυχε ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας νομίζω ότι έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα ώστε να είναι και ένας επιτυχημένος δήμαρχος όλης της πόλης και όχι μόνο των επαγγελματιών”. 

“ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΙΜΗΤΙΚΟ”

Από την πλευρά του ο δήμαρχος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασιλόπουλος είπε: “Δεν γνώριζα ότι θα έρθει το σύνολο της ηγεσίας της ΓΣΕΒΕΕ. Αυτό είναι πάρα πολύ τιμητικό. Ήρθαν και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών από την Κορινθία και την Αρκαδία. Πραγματικά αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα. Νομίζω ότι οι κοινοί αγώνες που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια αναγνωρίστηκαν από μέρους τους και αυτό με τιμά ιδιαίτερα και είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα”. 


Ο δήμαρχος Καλαμάτας και απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς

“ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ”

Ρωτήσαμε τον κ. Βασιλόπουλο αν η κατάσταση για τις επιχειρήσεις και την οικονομία έχει αλλάξει, αν έχει βελτιωθεί και μας απάντησε: “Είναι βέβαιο ότι μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, αυτό φαίνεται καθημερινά. Αλλάζει και η ψυχολογία. Αυτό όμως δεν φτάνει, πρέπει να κατοχυρωθεί γιατί μπορεί να είναι επίπλαστη αυτή η κανονικότητα. Πρέπει να δούμε βήματα, πρέπει η πολιτεία να αρχίσει να εμπιστεύεται και να χρηματοδοτεί. Οι τράπεζες αυτή τη στιγμή έχουν κλείσει τις κάνουλες. Πως θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις χωρίς χρηματοδότηση;”. 

“ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ”

Πρόσθεσε ακόμη ότι “για να πάμε μπροστά πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με ρεαλισμό, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, να αναπτύξουμε τομείς που έχουμε συγκριτικά προβλήματα όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η μεταποίηση, ο πρωτογενής τομέας”. 

“Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ”

Τέλος ο δήμαρχος σημείωσε για τη θητεία του στην διοίκηση της Ομοσπονδίας: “Εκλεισε για μένα ένας κύκλος 15 ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην προεδρία του Δ.Σ. Και αυτά τα 15 χρόνια με τους συνεργάτες μου προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε τους καταστατικούς σκοπούς της Ομοσπονδίας, που δεν είναι άλλοι από την προάσπιση, τη διαφύλαξη και την προβολή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων των μελών μας, στο πλαίσιο όμως πάντα της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. Ζούμε μέσα στην κοινωνία, τα χρήματα που εισπράττουμε τα επιστρέφουμε στην κοινωνία γι’ αυτό και η πολιτεία θα πρέπει να μας υποστηρίζει”. 

“ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μας είπε για την κατάσταση στην οικονομία και τις επιχειρήσεις: “Μετά την πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου είναι σαφές ότι άλλαξε το κλίμα και οι προσδοκίες του συνόλου του ελληνικού λαού, είτε είναι νοικοκυριά είτε επιχειρήσεις. Μέχρι στιγμής όσον αφορά το εσωτερικό δεν έχουμε δει το αποτύπωμα αυτής της αισιοδοξίας να γίνεται ταμείο όπως λέμε οι επαγγελματίες και έμποροι. Από την άλλη πλευρά από την κυβέρνηση γίνονται κάποια θετικά βήματα, όχι για το σύνολο της επιχειρηματικότητας, αυτή τη στιγμή έχει μπει μπροστά ένα σχέδιο να στηριχθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και έχουν αφεθεί οι μικρότερες. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 87% της απασχόλησης στη χώρα το έχουν οι μικρομεσαίες οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις. Άρα καλοδεχούμενες οι επενδύσεις αλλά χρειάζεται να στηριχθούν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι μικρές και ιδιαίτερα οι πολύ μικρές”. 

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Σχετικά με το νέο ασφαλιστικό για τους επαγγελματίες ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς τόνισε: “Είναι σαφές ότι με το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, με βάση τις κατηγορίες, στην πρώτη κατηγορία έχουμε μια αύξηση της τάξης του 20%. Θεωρώ ότι αυτό το σύστημα βοηθάει τους πιο ισχυρούς και δημιουργεί έστω και αυτή τη μικρή αύξηση για τους υπόλοιπους, που για κάποιους μπορεί να είναι και μεγάλη, άρα αλλάζει και το στάτους των ασφαλισμένων. Κάποιοι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν ενδεχόμενα. Θα χαθούν έσοδα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ από αυτή τη μείωση στους ισχυρούς θα χαθούν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναπληρωθούν. Από που θα αναπληρωθούν και πως; Μήπως οι κατηγορίες μας οδηγούν, καίτοι προβλέπεται από το νόμο, στο δικαίωμα του υπουργού με βάση κάποιους δείκτες να προχωράει σε αυξήσεις των κατηγοριών και να ξαναπάμε σε φαινόμενα που είχαμε στο παρελθόν, δηλαδή στις υποχρεωτικές κλάσεις;”. 

Στ.Μ.