Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 18:58

Μελέτες για την ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας στο κέντρο και στην Παραλία από το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ

Θανάσης Βασιλόπουλος δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Θανάσης Νικολόπουλος γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ, Θεόδωρος Καλογερόπουλος από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Θανάσης Βασιλόπουλος δήμαρχος Καλαμάτας, Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Θανάσης Νικολόπουλος γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ, Θεόδωρος Καλογερόπουλος από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας (και απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας) Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας) Γιώργος Καββαθάς, συμφώνησαν σήμερα να αναλάβει το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ την εκπόνηση μελέτων για την ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας στο κέντρο της πόλης αλλά και στην παραλιακή ζώνη…

Σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισκέφθηκε τον δήμαρχο στο γραφείο του και συζήτησαν για το πως μπορεί η ΓΣΕΒΕΕ μέσω του Ινστιτούτου της να υποστηρίξει το Δήμο για την ανάπτυξη της εμπορικής κίνησης στην πόλη και γενικότερα της επιχειρηματικότητας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Θανάσης Νικολόπουλος και από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας ο Θεόδωρος Καλογερόπουλος, που είναι και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου σημειώνονται σχετικά μεταξύ άλλων τα εξής: “Στη διάρκεια της συνάντησης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας που έχει καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, μετά τη συνάντηση, ανέφερε: «Υπήρξε μία διεξοδική συζήτηση για την επιχειρηματικότητα εδώ στην περιοχή μας. Άλλωστε μέσα από τη θητεία μου στην προεδρία της Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Μεσσηνίας, που χθες ολοκληρώθηκε, είχαμε μία αγαστή συνεργασία και πολλές φορές είχαμε ανταλλάξει απόψεις και είχαμε λάβει κατευθύνσεις, από τον πρόεδρο και από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Σήμερα, λοιπόν, συζητήσαμε για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας. Αναπτύξαμε, κυρίως, το θέμα που έχω και στο παρελθόν αναφερθεί -και θα θέλαμε τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ- σχετικά με την αγορά της Καλαμάτας αλλά και την Κεντρική Αγορά της πόλης, όπου θα θέλαμε μία προσέγγιση τεχνοοικονομική από το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, το οποίο έχει την εμπειρία και την ικανότητα να καταθέσει τέτοιες προτάσεις. Και βέβαια συζητήσαμε εκτός από την αγορά και για το παραλιακό μέτωπο, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ανάπτυξης στην περιοχή και εμπορικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο και των συζητήσεων που το εργαλείο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης επιτρέπει, σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων.

Επιθυμούμε τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις, προτάσεις που βέβαια θα αξιολογήσουμε και θα αξιοποιήσουμε, με στόχο πάντα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, αφού αναφέρθηκε στο σχέδιο και το όραμα του Δημάρχου, τόνισε πως αποφασίστηκε από κοινού συνεργασία του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ με το Δήμο, προκειμένου υπάρξει υποστήριξη σε οικονομοτεχνικό επίπεδο, τόσο για μία μελέτη με αναφορά στην Κεντρική Αγορά της πόλης, όσο και μία για το παραλιακό μέτωπο”.