Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 13:51

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Ποιες επιχειρήσεις μένουν ανοιχτές, αύριο ίσως και νέα μέτρα

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Ποιες επιχειρήσεις μένουν ανοιχτές, αύριο ίσως και νέα μέτρα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 
Η ΠΟΕΕ παρακολουθεί τις πρωτόγνωρες εξελίξεις του τεράστιου προβλήματος που δημιούργησε η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού τόσο παγκόσμια όσο ειδικότερα στη χώρα μας.
Προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις ακρότητες και φρονούμε ότι σε τέτοιες δύσκολες ώρες, πρέπει να αφήνουμε να μιλούν μόνο οι ειδικοί. Σε συνεχείς επαφές μας με τους παράγοντες των αρμόδιων Υπουργείων και σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ, διεκδικούμε μέτρα για την δίκαιη, έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία της αγοράς και των επιχειρήσεων, αλλά και όλων των εργαζόμενων. Είναι απαραίτητο τα μέτρα που θα ληφθούν να λάβουν υπόψη τους τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται ήδη οι επιχειρήσεις μετά τα 10 χρόνια κρίσης. Επίσης σημαντική είναι η κατανόηση της κρίσιμης σημασίας που έχει η λειτουργία της αγοράς για το σύνολο του παραγωγικού ιστού της χώρας... 

Κύριο μέλημά μας είναι βέβαια η υγεία των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας, των καταναλωτών και των οικογενειών μας. Γι’ αυτό προτρέπουμε τις επιχειρήσεις να ασχοληθούν με σχολαστικότητα με τους επιβεβλημένους κανόνες υγιεινής που έχουν ανακοινωθεί. 

Παράλληλα η ψυχραιμία και ο αυτοπεριορισμός είναι προφανώς οι καλύτεροι τρόποι προφύλαξης και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Χωρίς πανικό ακολουθούμε τις οδηγίες των υπευθύνων φορέων της πολιτείας και ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες τους. Έτσι, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα εστίασης, καφέ, μπαρ εξαιρουμένων των delivery και take away.

Επίσης κλειστά θα είναι και τα εμπορικά κέντρα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κέντρα αισθητικής.

Ανοιχτά παραμένουν τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα τροφίμων, τα super market, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δε διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι υπηρεσίες υγείας.

Αύριο πιθανόν να ανακοινωθούν και νέα μέτρα που θα περιλαμβάνουν και άλλους κλάδους. Η ΠΟΕΕ θα ενημερώσει έγκαιρα τους συναδέλφους για όλες τις εξελίξεις.

Σημειώνουμε και πάλι ότι προέχει η ψυχραιμία, η τυπική εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, ο αυτοπεριορισμός και η υπακοή στις περιοριστικές διατάξεις που ανακοινώνονται.