Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 07:57

Απαλλαγή από φόρους και πάγωμα δημοτικών τελών ζητάει το Επιμελητήριο από τους Δήμους για τις επιχειρήσεις

Απαλλαγή από φόρους και πάγωμα δημοτικών τελών ζητάει το Επιμελητήριο από τους Δήμους για τις επιχειρήσεις

Την απαλλαγή των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας από τέλη, όπως για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και το “πάγωμα” των δημοτικών τελών για τουλάχιστον έξι μήνες, ζητάει με επιστολή του προς τους έξι δημάρχους της Μεσσηνίας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Βαγγέλης Ξυγκώρος. Υπογραμμίζει ότι οι προτάσεις αυτές πρέπει να ικανοποιηθούν γιατί οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί…

Η επιστολή με το αίτημα του προέδρου του Επιμελητηρίου, Βαγγέλη Ξυγκώρου, απευθύνεται στους δημάρχους Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα. 

Ειδικότερα η επιστολή έχει ως εξής: “Σε συνέχεια των ραγδαίων εξελίξεων και ενόψει των επικείμενων οικονομικών συνεπειών στις επιχειρήσεις των Δήμων της Μεσσηνίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και των μέτρων περιορισμού αυτού, παρακαλούμε όπως εξαντλήσετε κάθε περιθώριο στη δημιουργία οικονομικών αντίμετρων με σκοπό τη μη επιβάρυνση των επιχειρήσεων με περαιτέρω μη διαχειρίσιμα βάρη. 

Ζητούμε την προσωρινή απαλλαγή από επιβαρύνσεις επί των χρήσεων όταν αυτές δεν υφίστανται συνέπεια της αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων όπως το τέλος τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και πάγωμα όλων των δημοτικών τελών επιχειρήσεων για τουλάχιστον 6 μήνες, έτσι ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα των επιδητευματιών για να ανταπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες καταστάσεις που ήδη βιώνουν. 

Επιπλέον στην απολύμανση που κάθε Δήμος ήδη διενεργεί σε κοινόχρηστους χώρους, να δοθεί προτεραιότητα στα σημεία όπου θα παραμείνουν ανοικτά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών κόπως φαρμακεία, super market και καταστήματα τροφίμων.

Βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Αναμένουμε άμεσα από την Πολιτεία επιπρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση του συνόλου του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της χώρας και των εργαζομένων με σκοπό την προστασία της κοινωνικής συνοχής, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 

Με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, αυτή τη δύσκολη περίοδο, τις οικονομικές επιπτώσεις της οποίας θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών”.