Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 16:21

Ρύθμιση για τα ενοίκια των επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου, μέτρα για εστίαση και προβληματικές επιχειρήσεις

Ρύθμιση για τα ενοίκια των επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου, μέτρα για εστίαση και προβληματικές επιχειρήσεις

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 
Ρύθμιση για τα ενοίκια των επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του χρόνου, χρηματοδοτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ειδικό πακέτο στήριξης για την εστίαση, εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στην οποία συμμετείχε και τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου αθηνών, την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, πέρα από τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και άλλων φορέων που συμμετείχαν σε αυτή. “Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος Πρόεδροι Επιμελητηρίων από διάφορα σημεία της Ελλάδας και εκπρόσωποι των κυριότερων επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι έθεσαν μία σειρά θεμάτων στον Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ρύθμιση για το θέμα των ενοικίων, προκειμένου να στηριχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.  «Θα υπάρχει ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί θεσμικά από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα και το κομμάτι το φορολογικό που πρέπει να αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να μπορεί να είναι δίκαιο. Θα υπάρχει, δηλαδή, ένας επιμερισμός της ζημιάς μεταξύ όλων μας» ανέφερε συγκεκριμένα ο Υπουργός Ανάπτυξης. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μελετάται ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο βοήθειας για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ μιλώντας για την εστίαση προανήγγειλε ειδικό πακέτο στήριξης για τους επαγγελματίες του κλάδου το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες”.