Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 10:47

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο με τον Αλέξη Χαρίτση για την κρίση στην οικονομία και τις επιχειρήσεις

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία και στις επιχειρήσεις καθιστά επιβεβλημένη την εφαρμογή των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεδομένου ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν “σταγόνα στον ωκεανό”. Αυτό τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Επιμελητήριο για τα προβλήματα των επιχειρήσεων…

Στην ανάρτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει ότι στην “πολύωρη σύσκεψη εργασίας με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συζητήσαμε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού μας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

-Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι "σταγόνα στον ωκεανό" μπροστά στις ολοένα και πιο πιεστικές ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζομένων.

-Έκδηλη η ανάγκη για άμεση υλοποίηση των ρεαλιστικών, κοστολογημένων και πλέον απολύτως αναγκαίων μέτρων στήριξης που έχει προτείνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 

➨ απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα αποζημίωση

➨ στήριξη μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους εργαζομένων

➨ πρόγραμμα 120 δόσεων για ρύθμιση οφειλών

➨ εισόδημα έκτακτης ανάγκης

➨ επιστροφή στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο

➨ μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%.

-Δεσμευτήκαμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους μικρομεσαίους  επιχειρηματίες, στους εργαζόμενους, στους εμπόρους, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολουμενους.

-Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί η αντικοινωνική λογική της "ανοσίας της αγέλης" στην οικονομία”.