Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 19:06

Συνεργασία Επιμελητηρίου Μεσσηνίας-Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επισκέφθηκε η πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Άννα Καλλιάνη και είχε συνεργασία με τον πρόεδρο, Βαγγέλη Ξυγκώρο, για σειρά θεμάτων, όπως τη συνέχιση της εξαγωγής προϊόντων στη Βρετανία με τους όρους που διαμορφώθηκαν μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ενδιαφέρον επενδύσεων βρετανικών επιχειρήσεων στη Μεσσηνία, την τουριστική ανάπτυξη του Νομού κ.ά

Ειδικότερα ο Βαγγέλης Ξυγκώρος και Άννα Καλλιάνη συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας, τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το Brexit για τα εξαγώγιμα προϊόντα της μεσσηνίας αλλά και για τον τουριστικό τομέα της περιοχής μας. 

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, όπως σημειώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, “η στενότερη συνεργασία των Επιμελητηρίων για την επίλυση προβλημάτων που θα προκύψουν από την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς την ενιαία τελωνειακή ένωση. Επιπλέον, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, για περαιτέρω ενημέρωση των εξαγωγικών κυρίως επιχειρήσεων. 

Η κα. Καλλιάνη ενημέρωσε για το ενδιαφέρον επενδύσεων από επιχειρήσεις Βρετανικών συμφερόντων, έγινε εκτενής αναφορά για το τουριστικό και γαστρονομικό μας προϊόν, καθώς η Μεσσηνία αποτελεί αναπτυσσόμενο προορισμό των Βρετανών υπηκόων.

Υπήρξε δέσμευση από τις δύο πλευρές για τον προσδιορισμό πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα με σκοπό τη προβολή της Μεσσηνίας ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων στη Βρετανική αγορά, καθώς και τρόπων προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών”.