Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 08:28

Το ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας υπογραμμίζει τη στήριξή του στις προτάσεις των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής

Το ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας υπογραμμίζει τη στήριξή του στις προτάσεις των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής

Τις προτάσεις που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υποστηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο θα τις προωθήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για να επιδιωχθεί η ικανοποίησή τους. 

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής σημειώνεται συγκεκριμένα: “Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στηρίζει και θα προωθήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής τα αιτήματα των καταστημάτων εστίασης της Καλαμάτας και ολόκληρου του Νομού Μεσσηνίας.

     Η συνάντηση εργασίας με τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης  και Αναψυχής Καλαμάτας», την Τετάρτη 17 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, έγινε αφορμή να επιβεβαιώσουμε τον σημαντικό ρόλο της Εστίασης στην Τοπική Οικονομία και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει.

     Ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον  Πρόεδρό του κ. Νικόλαο Μαλαπέτσα και το Κίνημα Αλλαγής από τον Γραμματέα του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, Στέφανο Κομνηνό (διαδικτυακά), το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Μενέλαο Γερονικολό και τον Γραμματέα της Ν.Ε. Μεσσηνίας, Δημήτρη Ανδριανόπουλο.

     Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία, αλλά και τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Με την ίδρυση του «Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης  και Αναψυχής Καλαμάτας» δίνεται το παράδειγμα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων, ώστε με ομοψυχία και συντονισμένα να παλέψουν για την λύση των προβλημάτων τους.

     Ο ρόλος της Εστίασης είναι σημαντικότατος στην Καλαμάτα και σε κάθε Δήμο της Μεσσηνίας, που αποτελεί ολόκληρη μια τουριστική περιοχή. Η λειτουργία της αυξάνει τον πλούτο του νομού μας, δίνει υπεραξία σε τοπικά προϊόντα παραγόμενα από άλλες επαγγελματικές ομάδες και κυρίως από τους αγρότες μας. Ένα προϊόν που πωλείται από τον παραγωγό και προσφέρεται στο πελάτη της εστίασης λαμβάνει υπεραξία. Από την υπεραξία αυτή, εισπράττει το κράτος φόρους, έχει έσοδα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, συντηρούνται οικογένειες εργαζομένων και καταστηματαρχών και το κυριότερο, προσελκύονται, χάρις στις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρονται, επισκέπτες από περιοχές εκτός νομού.

     Θα στηρίξουμε και θα προωθήσουμε τα αιτήματα του «Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης  και Αναψυχής Καλαμάτας» στην Βουλή για:

-Μείωση του ΦΠΑ στο 6% τουλάχιστον για το 2021.

-Ένταξη του κλάδου στο ΕΣΠΑ.

-Κούρεμα των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

-Την απαγόρευση εξώσεων και την επιδότηση παγίων δαπανών.

-Την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες που παραμένει κλειστός ο κλάδος.

-Πρόσβαση στον Τραπεζικό δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις.

     Όλα αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα πράξη, ώστε να μην υπάρξουν λουκέτα την επόμενη μέρα από την πανδημία.

     Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Συλλόγου τους. Μπορούν να γίνουν το παράδειγμα όχι μόνον για τους επιχειρηματίες της Εστίασης και σε άλλους Δήμους, αλλά και για άλλους κλάδους της Τοπικής Οικονομίας. 

     Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ διαχρονικά στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις Επιμελητηρίων, Συνεταιρισμών, Συλλόγων, γιατί μόνον μέσα από αυτούς τους θεσμούς προστατεύονται τα νόμιμα συμφέροντα των επαγγελματικών κλάδων.

     Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας θα είναι δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους και να ληφθούν στοχευμένα μέτρα στήριξης που είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων τους”.