Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 22:08

Χαρίτσης: Οι κυβερνητικές παλινωδίες πλήττουν ασύμμετρα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Χαρίτσης: Οι κυβερνητικές παλινωδίες πλήττουν ασύμμετρα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ 
Οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ότι είναι καταστροφικές για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία…

Σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζει συγκεκριμένα: “To εξαμηνιαίο δελτίο οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου Μελετών της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα επιβεβαιώνει ότι η ελλιπής στήριξη και η ανασφάλεια που εντείνεται από τις κυβερνητικές παλινωδίες, πλήττουν ασύμμετρα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Με 1 στις 2 από αυτές να έχουν ταμειακά διαθέσιμα το πολύ για έναν μήνα και 4 στις 10 να αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Αλλά και οι καταστροφικές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα από την παντελή απουσία ενός ρεαλιστικού και ολοκληρωμένου σχεδίου για την επανεκκίνηση της αγοράς.

Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι η έρευνα αφορά στο 2ο εξάμηνο του 2020, συνάγεται ότι η δυσοίωνη αυτή εικόνα έχει επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2021.

Η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι δεν αντιστρέφεται με τα κυβερνητικά ημίμετρα ούτε βεβαίως με ευχολόγια.

Απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις, όπως αυτές που επισημαίνει η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που κάνει έκκληση για στήριξη των επιχειρήσεων με απευθείας ρευστότητα, προγράμματα διατήρησης των θέσεων εργασίας με κάλυψη και του μισθολογικού κόστους και κάλυψη μέρους των οφειλών της πανδημίας.

Όσα δηλαδή έχει τεκμηριωμένα  και κοστολογημένα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας”.