Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021 09:15

Ενδιάμεσες εκπτώσεις μέχρι τις 15 Νοέμβρη - Χειμερινό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης

Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η κίνηση στην αγορά ξεκίνησε σήμερα η περίοδος των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοέμβρη. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, την Κυριακή θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα από τις 11 το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα. Σε ό,τι αφορά την αγορά της Μεσσήνης, ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος “Ο Ερμής” ανακοίνωσε ότι σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου των  καταστημάτων της πόλης. 

Το χειμερινό ωράριο έχει ως εξής: 

Δευτέρα:      8:30 - 14:00

Τρίτη:           8:30 - 14:00 και 17:00 - 20:30

Τετάρτη:      8:30 - 14:00

Πέμπτη:       8:30 - 14:00 και 17:00 - 20:30

Παρασκευή: 8:30 - 14:00 και 17:00 - 20:30

Σάββατο:     8:30 - 14:00

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης σημειώνει με την ευκαιρία: 

Μένουμε Μεσσήνη! Ενισχύουμε την πόλη μας! Ψωνίζουμε από τα μαγαζιά του τόπου μας! Στηρίζουμε την τοπική οικονομία!”

Σχετικά και πάλι με τις φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος προτείνει στους πολίτες: 

-Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

-Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

-Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

-Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή ιδιαίτερη στις προσφορές, στις οποίες αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, διότι σε περίπτωση υπαναχώρησης, δεν υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής.

-Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.