Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 19:22

Αλέξης Χαρίτσης: Γιατί οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση χρειάζονται την αλληλεγγύη μας

Αλέξης Χαρίτσης: Γιατί οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση χρειάζονται την αλληλεγγύη μας

Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν είναι ούτε εχθροί της δημόσιας υγείας ούτε “αχάριστα” παιδιά, τονίζει με δήλωσή του ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης και υπογραμμίζει ότι χρειάζονται την αλληλεγγύη και στήριξη της πολιτείας και των πολιτών γιατί αποτελούν κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της οικονομίας. Ωστόσο, συνεχίζει ο τομεάρχης ανάπτυξης και επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, η κυβέρνηση αδιαφορεί και με την πολιτική της φέρνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της εστίασης στα όρια του λουκέτου…

Πιο συγκεκριμένα σε δήλωσή του, για τη σημερινή απεργία της εστίασης, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει: “Οι επιχειρήσεις της εστίασης σήμερα μένουν κλειστές διεκδικώντας το αυτονόητο: στήριξη για να μην κλείσουν οριστικά.

Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση έχουν υποφέρει από τις κυβερνητικές παλινωδίες στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Τα πολύμηνα και αναποτελεσματικά lockdown, τα αντιφατικά περιοριστικά μέτρα, ο στιγματισμός του κλάδου για τη μετάδοση του ιού έφεραν χιλιάδες επιχειρήσεις στα όρια της επιβίωσης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σήμερα οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με εκρηκτικές ανατιμήσεις. Η κυβέρνηση αδιαφορεί. Και όχι μόνο αυτό.

Κατηγορεί την εστίαση για "αχαριστία" και μεταθέτει σε αυτή τις δικές της ευθύνες για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το λουκέτο όμως δεν είναι μονόδρομος.

Όλο το προηγούμενο διάστημα καταθέσαμε ολοκληρωμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής, την ελάφρυνση φορολογικών υποχρεώσεων στην ενέργεια, την αύξηση του κατώτατου μισθού για τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος και της κατανάλωσης.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν είναι ούτε εχθροί της δημόσιας υγείας ούτε «αχάριστα» παιδιά. Αποτελούν κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα της ελληνικής οικονομίας. Η δική τους κατάρρευση θα είναι πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και εν τέλει τα δημόσια οικονομικά.

Και για αυτό χρειάζονται την στήριξη και την αλληλεγγύη μας”.