Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 10:05

Ο Σύλλογος Εστίασης Καλαμάτας μετά την επιτυχία της απεργίας: Η επόμενη μέρα σίγουρα δεν είναι ίδια

Ο Σύλλογος Εστίασης Καλαμάτας μετά την επιτυχία της απεργίας: Η επόμενη μέρα σίγουρα δεν είναι ίδια

Ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, ότι μπορούν να διεκδικήσουν αιτήματα που θεωρούν δίκαια, η μεγάλη επιτυχία που είχε η απεργία της Τρίτης, κάτι που σημειώνει και ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει χαρακτηριστικά ότι “Η επόμενη μέρα σίγουρα δεν είναι ίδια”...

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχία της απεργίας στην Καλαμάτα με ποσοστό 98%, διευκρινίζει τι ισχύει με άλλες επιχειρήσεις που λειτούργησαν και δεν ανήκουν στον κλάδο της εστίασης, ενώ υπογραμμίζει ότι “ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα”.

Ειδικότερα ο Σύλλογος ανακοίνωσε: “Η πανελλαδική εκδήλωση διαμαρτυρίας με κλείσιμο καταστημάτων του Κλάδου μας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στην πόλη μας το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 98%. 

Η μεγάλή συμμετοχή ξάφνιασε ακόμη και εμάς τους ίδιους. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τη δύναμη μας.  

Αιφνιδίασε την Κυβέρνηση. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας κλάδος με τόσες αντιθέσεις θα μπορούσε να ενωθεί και να πετύχει τέτοια συσπείρωση.  

Προβλημάτισε ακόμη και την ιεραρχία του κεντρικού Συνδικαλιστικού μας φορέα. Δεν είχε καταφέρει ποτέ αντίστοιχο αποτέλεσμα.   

Η επόμενη μέρα σίγουρα δεν είναι ίδια. 

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας θέλει να ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη από τους πελάτες του που στερήθηκαν έστω και μία μέρα τα αγαπημένα τους καταστήματα. Να ζητήσει συγνώμη από άλλους επαγγελματικούς κλάδους που έφερε σε δύσκολη θέση αλλά και για κάποιες αντιδράσεις συναδέλφων προς συναδέλφους. 

Να ενημερώσουμε ότι οι φούρνοι τα ζαχαροπλαστεία έχουν δικό τους συνδικαλιστικό φορέα και στην χθεσινή διαμαρτυρία δεν είχαν υποχρέωση να συμμετέχουν. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό μας που στήριξε την κινητοποίηση και ήταν δίπλα μας και φυσικά όλους τους επαγγελματίες που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία και έκλεισαν τα καταστήματα τους. 

Ο Σύλλογος μας θέλει να στείλει μήνυμα ενότητας και συναδελφικότητας. Ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα. Τα προβλήματα είναι κοινά. 

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ!”.