Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 08:35

Ενίσχυση των επιχειρήσεων ζήτησαν από την Περιφέρεια οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων

Ενίσχυση των επιχειρήσεων ζήτησαν από την Περιφέρεια οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 
Την ενίσχυση των επιχειρήσεων από προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ζήτησαν από τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας. Ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Περιφέρεια, ενημέρωσε τους προέδρους ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την περιφέρεια ο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος θα τους ενημερώσει για τη στήριξη επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης…

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε συγκεκριμένα: “Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Προς τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου -οι οποίοι έθεσαν το ζήτημα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων- ο περιφερειάρχης μετέφερε την διαβεβαίωση που έλαβε κατά την πρόσφατη συνάντησή του στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, πως το εν λόγω κυβερνητικό στέλεχος σύντομα θα βρεθεί στην Τρίπολη προκειμένου να έχει συναντήσεις μαζί τους και να ενημερώσει σχετικά με τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ακόμα, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων διατύπωσαν μεταξύ άλλων και αίτημα για την ενδυνάμωση, με επιπλέον οικόπεδα, των υφιστάμενων ΒΙΠΕ -σε Αρκαδία και Μεσσηνία-, όπως και για δημιουργία Βιομηχανικών Περιοχών σε Αργολίδα και Λακωνία.

Ειδικότερα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα θέτει το ζήτημα αξιοποίησης βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην ΒΙΠΕ Τρίπολης οι οποίες δεν βρίσκονται σε λειτουργία, λόγω δεσμεύσεων εξ αιτίας οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τράπεζες ή επενδυτικά ταμεία.

Τέλος, ο ίδιος φορέας κοινοποίησε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου επιστολή του με την οποία αιτείται από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επαναλειτουργία του Τελωνείου Τρίπολης.