Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 00:49

«Κίτρινη κάρτα» στο Σύλλογο Εστίασης από την Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, Γιώργος Καπερώνης Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, Γιώργος Καπερώνης

Την αντίδρασή της σημειώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, για την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας. να επιδώσει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπόμνημα με περιεχόμενο το οποίο δεν αναφέρεται στις πάγιες θέσεις του κλάδου της εστίασης και των φορέων που την εκπροσωπούν, όπως είναι οι Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες και τα Επιμελητήρια…

 

Η «κίτρινη κάρτα» που έβγαλε η Ομοσπονδία στον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας έχει ως εξής: «Ενημερωθήκαμε μέσω του Τύπου για συνάντηση και κατάθεση ενός υπομνήματος με κάποιες προτάσεις του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της επίσκεψης του, για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την στήριξη του από τη Ν.Δ.

          Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε καμία περίπτωση ο τρόπος της προσέγγισης του Πρωθυπουργού και κάποια ζητήματα που τέθηκαν δεν εκφράζουν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, ούτε τον κλάδο της εστίασης, ούτε και των άλλων συναφών κλάδων.

 


Τον ορισμό «Συντονιστή» για την εστίαση ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Σύλλογος Εστίασης


 

          Οι προτάσεις που κατατέθηκαν δεν είναι προϊόν διαβούλευσης των εμπλεκομένων επιχειρηματιών αυτών των κλάδων, οι οποίοι έχουν όργανα που τους εκπροσωπούν, Συλλόγους, Ομοσπονδία, ΓΣΕΒΕΕ και Επιμελητήρια που ο ρόλος τους είναι επίσημος σύμβουλος όλων των πολιτειακών φορέων.

          Ίσως ή πρόθεση αυτών των κινήσεων να έχει καλούς σκοπούς προσφοράς, είναι όμως επικίνδυνη, γιατί διαλύει την συνοχή όλων των κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι έως τώρα λειτουργούν με συζήτηση, συνεργασία και ενωμένοι προτείνουμε και διεκδικούμε επί κλαδικών θεμάτων και θεμάτων που αφορούν όλους, για μια ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία για όλους.

          Η δημοσίευση αυτή δεν έχει σκοπό αντιπαράθεσης με κανέναν, γίνεται όμως από χρέος και σεβασμό προς τους θεσμούς και τους συναδέλφους που τους υπηρέτησαν και τους υπηρετούν».