Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 15:33

Τη Δευτέρα το κουδούνι για το 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Ανδρέας Ζαγάκος, Ντίνα Νικολάκου, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Νίκος Μαλαπέτσας Ανδρέας Ζαγάκος, Ντίνα Νικολάκου, Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Νίκος Μαλαπέτσας

ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.200 ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ! 
Εντυπωσιακά είναι και πάλι τα στοιχεία για το νέο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, το 8ο, το οποίο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 21 του μήνα. Δηλώσεις συμμετοχής υπέβαλαν περισσότεροι από 1.200 σπουδαστές, εργαζόμενοι, στελέχη και επιχειρηματίες από τον τομέα του τουρισμού. Θα έρθουν ως εκπαιδευτές σημαντικά ονόματα από το χώρο του τουρισμού, της εστίασης, της εκπαίδευσης, της γαστρονομίας. Θέμα του 8ου Σχολείου Τουρισμού είναι οι διαφορετικότητες/diversity. Και όλο αυτό το εντυπωσιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται εθελοντικά, από τον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο και τον Ανδρέα Ζαγάκο, χωρίς κανείς να πληρώνει και χωρίς κανένας να πληρώνεται…

Το πρόγραμμα του 8ου Σχολείου Τουρισμού παρουσίασαν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου στο Elite City Resort ο Ανδρέας Ζαγάκος, ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ο Νίκος Μαλαπέτσας, διευθυντής του Elite και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Ο Ανδρέας Ζαγάκος σημείωσε ότι το θέμα του 8ου Σχολείου Τουρισμού έχει σκοπό να αναδείξει την αξία της διαφορετικότητας στη φιλοξενία των επισκεπτών, στην παροχή υπηρεσιών, στη λειτουργία των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα.

Ανέφερε ότι το Σχολείο Τουρισμού συνδιοργανώνεται και φέτος με το Elite City Resort και με το Costa Navarino, ότι είναι υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ότι έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και ότι υποστηρίζεται από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σημείωσε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις 1.200 και πως πρόκειται για συμμετοχές από πολλές σχολές και ΙΕΚ από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως τη Θεσσαλονίκη, από μεμονωμένους σπουδαστές και εργαζόμενους, από επιχειρηματίες, από στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων.

Τέλος είπε ότι το Σχολείο Τουρισμού θα συνεχιστεί και την Πέμπτη 22 Νοέμβρη, με ένα ειδικό workshop με την Costa Navarino για τους επαγγελματίες εστίασης και με θέμα τις νέες τάσεις στη γαστρονομία.

Ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος ανέφερε ότι το πρόγραμμα του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας με μια ημερίδα που θα γίνει με τη συμμετοχή μαθητών και με σκοπό την ενημέρωση για τον τουρισμό. Η επίσημη έναρξη του Σχολείου Τουρισμού είπε ότι θα γίνει στις 4:30 το απόγευμα στο Elite City Resort, ενώ τόνισε ότι θα συμμετέχουν πολλοί ομιλητές που είναι ιδιαίτερα γνωστοί και καταξιωμένοι και οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά. Ανέφερε χαρακτηριστικά τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο, τη δημοσιογράφο Μάγια Τσόκλη, την κωφάλαλη αρχαιολόγο και ξεναγό Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου, τον πιστοποιημένο μπάτλερ Στάθη Παπαχριστοφίλου, ενώ και σε αυτό το Σχολείο θα δώσουν το “παρών” ο Γιάννης Καλογεράκης, ο Ηλίας Μαμαλάκης και πολλοί άλλοι χαρισματικοί στη μετάδοση γνώσεων και συναισθημάτων.

Τέλος ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος σημείωσε ότι θα συμμετέχει στο Σχολείο και η WWF Ελλάς με τον διευθυντή της Δημήτρη Καραβέλλα, που θα αναφερθεί στο θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για το Σχολείο Τουρισμού η συμμετοχή της Ομάδας μαγειρικής “Εν δυνάμει”, από τη Θεσσαλονίκη, με μέλη άτομα με νοητική υστέρηση, τα οποία θα μαγειρέψουν.

Ο Νίκος Μαλαπέτσας συνεχάρη τον Ανδρέα Ζαγάκο και τον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό, παρότι λειτουργούν εθελοντικά και συγκεκριμένα συμβάλλουν την ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από την τουριστική εκπαίδευση αλλά και στη μεγάλη προβολή της Καλαμάτας.

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, από την πλευρά της, διατύπωσε το θαυμασμό της, τονίζοντας ότι το Σχολείο Τουρισμού είναι κάθε φορά και καλύτερο και μεγαλύτερο. Έδωσε επίσης τα συγχαρητήριά της στον Ανδρέα Ζαγάκο και τον Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο, τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αισθάνεται όμορφα και δικαιωμένη γιατί στήριξε από την αρχή την προσπάθειά τους. Τέλος τόνισε ότι το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας πρέπει να αποτελέσει ένα σχολείο για όλους στο οποίο θα διδάσκεται ότι η ένωση δυνάμεων είναι καθοριστικό μέσο επιτυχίας της προσπάθειας για το γενικό καλό.

Στ.Μ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΔΩ